Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

PG-jak wygląda sprawa z wygranym indeksem??

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
poprostuja

poprostuja
Wysłany: 29.11.2006, 19:59:14

Jestem w trzeciej klasie liceum(w tym roku matura), w zeszłym roku poszczęściło mi się i wygrałam indeks na PG, na wydział chemiczny. Mam teraz wątpliwości, czy "zostaje" mi on też na ten rok, czy też muszę startować w konkursie znowu. poza tym, jak to wygląda przy składaniu papierów na PG-muśze dawać jakąs kopię tego pisma od nich, że mam ten indeks, czy uczelnia będzie wiedziała? Smile
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 29.11.2006, 20:02:12

index na 100% masz ciagle aktualny. za to na pewno warto by bylo zlozyc razem z podaniem kopie (potwierdzona za zgodnosc z oryginalem! albo przez notariusza, albo latwiej: przez sekretarke przy rekrutacji) tego dokumentu - tak, dla jasnosci.
poprostuja

poprostuja
Wysłany: 03.12.2006, 18:04:08

No to fajnie! A jak jeset z innymi rzeczami, np. czy załączać jakieś papierki o szczególnych osiągnięciach(stypendia, konkursy itp.?)
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 03.12.2006, 22:13:44

zawsze warto, zeby uczelnia o tym wiedziala
vilck

Studia: Biotechnologia PG Gdańsk

vilck
Wysłany: 25.06.2011, 15:20:10

Niestety z wygranym indeksem nie jest tak kolorowo jakby się wydawało. Otóż wygrany indeks obowiązuje tylko i wyłącznie na kierunki nieoblegane w danym roku (nie jest to nigdzie napisane ale taki właśnie jest haczyk!) Wiem to z autopsji gdyż byłam laureatką i w roku, w którym składałam papiery na politechnikę kierunki z wydziału chemicznego na które przyjęcie umożliwiał mi indeks to była Technologia Chemiczna i EPM (Technologia Środowiska po angielsku). Składając podanie na BT nie miałam nawet żadnego gratisu, rekrutacja była prowadzona jakbym nie miała indeksu.
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.