Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

UG-AMG fakultety

Idź do strony 1, 2  Następny
WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Autor Wiadomość
valparen

Studia: Biotechnologia UG-AMG Gdańsk

valparen
Wysłany: 07.12.2006, 09:46:56

witam,

wybieram się na biotech na UG-AMG i szukam informacji o zajęciach fakultatywnych. Same przedmioty znam, jednak chciałbym dowiedzieć się czy są fakultety których należy unikać i czy bardzo utrudniają życie. Podzielcie się wrażeniami : )

pozdrawiam

Robert
savok

savok
Wysłany: 07.12.2006, 18:48:40

Jesli sie dopiero planujesz dostac, to fakultetami narazie nie masz co sie przejmowac. Co prawda w tym roku pojawila sie nowosc w formie fakultetu na 1 semestrze: Histologia czlowieka, ktory jeszcze w zeszlym roku byl obligatoryjny. Jak dla mnie to troche dziwna zmiana, ale napewno warto wziac ten fak. Jest pierunsko trudny i wymaga duzo duzo pracy, ale ta wiedza przydaje sie wlasciwie caly czas. Nie wyobrazam sobie brniecia przez te studia bez histologii.

Na nastepnych semestrach jest juz roznie, faki znikaja i pojawiaja sie, ale na licencjacie jest ich na tyle malo, ze i tak nie bedziesz mial specjalnej mozliwosci manewru, a wiekszosc jest poprostu ciekawa. Przynajmniej dla mnie byly Smile
valparen

valparen
Wysłany: 19.12.2006, 13:52:43

Witam,

Dzięki za odpowiedź, jeśli ktoś ma coś jeszcze do napisania to z chęcią poczytam, a i pewnie innym pomoże.

pozdrawiam,

Robert
valparen

valparen
Wysłany: 21.08.2007, 20:09:23

savok napisał:
>Jesli sie dopiero planujesz dostac, to fakultetami narazie nie masz co sie przejmowac

dostałem się Smile więc w ramach przejmowania się mam pytanie: kiedy wybiera się te przedmioty? jakoś po rozpoczęciu?

Ze względu na niepełne info z ISSB mam jeszcze pytanka o 2 pozostałe fakultey: chemię związków naturalnych i wstęp do fizyki współczesnej. Pytania klasyczne: jak oceniacie zajęcia (trudne, interesujące, inne kryteria..) i czy to nie za dużo zapisać się na wszystkie 3 (razem z histofizjologią cz.)

dzieki i pozdrawiam Smile
savok

savok
Wysłany: 23.08.2007, 20:11:06

Sledz strone wydzialu, tam bedzie podana informacja od kiedy przyjmowane sa zgloszenia na kursy. Zapisow dokonuje sie przez "portal studenta" ug zdaje sie ze http://ps.ug.gda.pl

Histologie nalezy wziac, fizyka II to bezsensowne pitu pitu o niczym, a wstep do chemii jesli kogos interesuje chemia to moze byc ciekawy. Jest to nowosc, bedzie wykladany drugi raz przez srednio zdolna babke i nie wiem wiele na ten temat.
valparen

valparen
Wysłany: 23.08.2007, 20:22:31

hej,

z tego co widzę to tak czy inaczej najpierw muszę mieć numer indeksu, tak więc zająć się tym mogę dopiero na przełomie września i października. Dzięki za odpowiedź,

pozdrawiam
marsilka

marsilka
Wysłany: 25.08.2007, 21:11:30

A ja jestem ciekawa: można chwytać wszystkie faki, czy są jakieś ograniczenia kredytowe? ;D
valparen

valparen
Wysłany: 26.08.2007, 22:48:53

hej

nie, no jasne, że bierzemy wszystkie Wink a tak poważnie to mogą wystąpić problemy z nakładaniem się zajęć na siebie i/lub dojazdami. Jak pewnie wiesz, nie wszystko mamy na kładki, ale niektórzy to maja prawko... z późniejszych lat to na anatomię bym sobie poszedł Rolling Eyes Byłem rok (półtora) temu na drzwiach otwartych w akademii i fajne opowieści słyszałem,
o powrotach późnym wieczorem z prosektorium przez park, a potem o tym jak strasznie człowiek cuchnie i ma full miejsca w tramwaju Very Happy

pozdrawiam
marsilka

marsilka
Wysłany: 27.08.2007, 16:41:31

Niektórzy mają prawko, ale nie samochód... Co do prosektorium - świetny dowcip mi się przypomniał, ale to może przy innej okazji Very Happy
Dudek

Dudek
Wysłany: 30.08.2007, 22:58:58

Nie śmierdzi sie wcale po prosektorium, to takie głosy tylko chodzą Rolling Eyes

A może ja nie zauważyłem że ludzie sie odsuwali ode mnie Very Happy
valparen

valparen
Wysłany: 31.08.2007, 12:48:19

hej,

jeśli zapiszę się na ten fak, to przeprowadzę badania i napiszę co i jak Smile
Znaczy opierać się będę na opinii swojej i współlokatorów Very Happy
ludzi w tramwaju zaczepiać nie będę Laughing

Może wy, w Lublinie macie świeże zwłoki po prostu? Wink
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 31.08.2007, 12:53:14

Gdzie tam, po prosektorium się nie śmierdzi! Śmierdzi się po organicznej albo po wylaniu na siebie beta-merkaptoetanolu, jak mój kolega na biolmolu Very Happy
valparen

valparen
Wysłany: 31.08.2007, 21:35:30

ooo, mój brat potwierdza waszą wersję, nie śmierdzi się... Tylko wg niego posmak w ustach paskudny zostaje (nie, no nie jadł Wink ). Z tym że on miał to na zajęciach z medycyny sądowej, a one są w takim zwykłym prosektorium robione ze świeżymi zwłokami. Nie oni oczywiście kroili, tylko człowiek, który się tym na co dzień zajmuje i on pokazywał i tłumaczył co i dlaczego się stało (ludzie na prawie nie muszą tego w praktyce umieć tylko z grubsza w teorii).

Czyli tamten chłopak, który nas oprowadzał po akademii medycznej w gdańsku nas podpuszczał... w każdym razie jest jeszcze trochę czasu do namysłu co do anatomii, całe szczęście.

pozdrawiam Smile
Dudek

Dudek
Wysłany: 01.09.2007, 00:25:17

Prosektorium należy do katedry anatomii prawidłowej, tam nie śmierdzi praktycznie i w ogóle jest git, za to w katedrze medycyny sądowej zwłoki nie są już takie eleganckie z formaliny i tam jest masakra - zapach i widok tragiczny. Bardzo chciałem pisać tam magisterke, ale to już trzeba mieć większą wytrzymałość Rolling Eyes

Bo ja myślałem że to wysztko jest jak w prosektorium na anatomii. A tu taki suprajs Crying or Very sad Wink
valparen

valparen
Wysłany: 07.09.2007, 10:58:15

Witam,

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie nie tylko fakultetów ale i innych zajęć: Czy na wszystkie te, które nie są organizowane przez inne instytucje niż MWB trzeba dojeżdżać? (np na angol)

pozdrawiam
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.