Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Biotechnologia Medyczna na AM w Poznaniu

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
qwertyu

Studia: kandyduję na biotechnologię

qwertyu
Wysłany: 08.12.2006, 22:45:52

Mam dylemat. W rownym stopniu interesuja mnie studia na wydziale lekarskim i studiowanie biotechnologii medycznej. Jedyna watpliwoscia zdaje sie byc, czy bedzie po tym praca? Czy biotechnologia medyczna to na pewno zupelnie inna dziedzina wiedzy?
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 09.12.2006, 12:33:03

tak, to zupelnie inna dziedzina wiedzy. szansa na prace jest, choc niekoniezcnie w Polsce.
qwertyu

Studia: kandyduję na biotechnologię

qwertyu
Wysłany: 09.12.2006, 15:00:19

Czyli w Polsce nie bede pracowac w zawodzie? Mozesz sprecyzowac co tak bardzo odroznia biotech. medycznego od zwyklego? Czy rynek nie wysyci sie biotechnologami dopoki nie skoncze studiow? Jakiej pensji moge sie po tym spodziewac?
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 09.12.2006, 23:05:38

"niekoniecznie" nie jest rownowazne z "nie". nie wiem, jak bedzie przeciez. poki co w Polsce jest po prostu zle, a co bedzie za 4 lata, to juz pytanie do parapsychologow przy obecnej sytuacji w kraju Wink

odroznia obszar zainteresowan - jesli wiesz, czym zajmuje sie biotechnologia, to powinienes sam sobie odpowiedziec na to pytanie: biotechnologia klasyczna jest duzo szersza.

sadze, ze nie wysyci sie, bo do 2013 mamy zagwarantowana duza kase z Unii (a na nastepne lata wyglada na to, ze tez nie bedzie jej brakowalo) i miejsc pracy nie powinno zabraknac. zreszta jesli bedziesz w czyms dobry, to prace zawsze znajdziesz.

nie wiem, ale do narzekania nie bedzie powodow.

pozdrawiam
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.