Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Chemia fizyczna AR LUBLIN 2-gi Semestr

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Autor Wiadomość
rob27

rob27
Wysłany: 06.02.2007, 16:06:22

Zwracam sie z pytaniem do studentów AR w Lublinie o podzielenie sie opinia na temat chemi fizycznej i botaniki - od najblizszego semestru zaczynam te przedmioty i sie troche boje. Moze macie do udostepnienia jakies xerowki itp?
Pozdrawiam
Advancer

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

Advancer
Wysłany: 06.02.2007, 16:36:45

ja juz jestem po tym etapie edukacji, ale przedmioty te troche pamiętam
botaniki nie ma się co bać. Ćwiczenia są dośc przyjemne. Z egzaminu byłem zwolniony, ale z tego co słyszałem nie było bardzo źle. Owszem, trzeba się było nauczyć. No i był ustny
Chemię fizyczną prowadziła taka młoda, miła Pani dr. Jak się miało dobre oceny z ćwiczen to na egzaminie można było walczyć tylko o coś dobrego Smile ..ale za to dla tych z dobrymi ocenami byly tez ciekawe pytania..
nie zbieralem notatek, takze w tym nie pomoge
na ktorym jestes roku?
rob27

rob27
Wysłany: 06.02.2007, 16:51:24

dzieki za odpowiedź na moj post. Ja jestem na pierwszym roku - teraz na drugim semstrze bede. A Ty jestes na biotechnologi jak sie domysla, tak?? ktory rok?? moze masz jakies rady wskazówki co do tej botaniki i chemii fizycznej? slyszalem ze ta chemia fizyczna jest dosyc ciezka i trzeba pisac jakies w maire trudne raporty? gdybys mial chwile czasu to mozemy pogadac na gg. Moj numer w stopce. Z gory dzieki.
Pozdrawiam
Advancer

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

Advancer
Wysłany: 06.02.2007, 17:26:26

dodałem już Twoje gg, czekam az sie pojawisz Smile

nie jestem juz studentem
trudne raporty? Nic nie jest na tyle trudne zeby nie mozna bylo tego zrobic
ja najbardziej przezylem biochemie..takze, moim zdaniem, tych dwoch nie musisz sie tak bardzo obawiac
misiek

Studia: Biotechnologia AR Lublin

misiek
Wysłany: 20.02.2007, 18:49:37

Jezeli chodzi o botanike to nie musisz sie martwic, jezeli masz cwiczenia z dr. Chwil to juz naprawde totalny luz, musisz sie jedynie uczyc na kolosy i egzamin. Na egzaminie nie ma zadnych niespodzianek, jest wszystko co bylo na cwiczeniach i wykladach.

Jezeli chodzi o techniki to juz jest inna historia. Niektore sprawozdania sa trudne ale do zrobienia. Podobno teraz jest nowa pani prowadzaca cwiczenia oprocz dr. Matysiak wiec kolosy beda troche inne niz z poprzednich lat. Do tej pory byly te same pytania testowe na kolosach, poprawkach, na egzaminie i na poprawce egzaminu, podobno teraz sie zmienily wiec macie problem (musicie sie uczyc XD ).
rob27

rob27
Wysłany: 10.03.2007, 16:53:16

Misiek, od chemi fizycznej jest nowa kobietka ale kwestia egzaminow kolosów to nadal sprawa pani doktor Matysiak, wiec zanim napisz jakis tekst typu "musicie sie uczyc" czy cos takiego to najpierw sie zorientuj co i jak, bo takie gadanie mnie rozwala.
Aurinko

Aurinko
Wysłany: 17.03.2007, 13:40:39

No cóż... to niech Cię rozwala. Dr Matysiak zawsze coś nowego dodawała do testów, chociaż niektóre pytania się powtarzały.Wiedziała, że mamy testy z lat ubiegłych, a w którymś momencie poprostu powiedziała, że ułoży nowe m.in. z tego względu, że od Waszego rocznika wszystko idzie trochę innym trybem (np. matmę ze statystyką macie razem realizowaną w ciągu 2 sem, nas statystyka jeszcze czeka na 4 roku).A chyba to, że musicie się uczyć to nie nowość dla Ciebie, prawda?
Surja

Surja
Wysłany: 08.08.2007, 09:58:22

my z kolezanka to od razu podpadlysmy pani od cwiczen z fizycznej i sama na koniec powiedziala ze dalysmy jeje w kosc a kolosy jak to kolsy trzeba bylo troche sie pouczyc ale bez przesady ja duzo czasu na fizyczna nie poswiecilam i udalo mi sie egzam zdac takze bez paniki mysle ze beda inne trudniejsze przedmioty, albo ustne egzaminy ktorych boje sie bardziej niz pisemnych
obserwator

obserwator
Wysłany: 08.08.2007, 19:00:45

Surja, po którym ty roku studiów jestes że piszesz takie ambitne komentarze? Jeszcze wakacje masz a juz prosisz o ksiązki, fiu fiu
Surja

Surja
Wysłany: 09.08.2007, 17:34:09

jakie ksiazki? chyba ktos nieuwaznie czyta moje posty, o ksiazki zadbam w odpowiednim momencie Smile a poza tym to nie wydaje mi sie zeby moje posty byly jakies ambitne mowie to co czulam na danych przedmiotach i jak je znioslam Smile
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.