Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Immunometria

Idź do strony 1, 2  Następny
WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Potrzebuje pomocy!
Autor Wiadomość
elfik44

Studia: Biotechnologia PŁ Łódź

elfik44
Wysłany: 22.02.2007, 19:33:50

siemka wszyskim,
Potrzebuję informacji dotyczących immunometrii (najlepiej po polsku, gdyż angielski jeszcze nie tak obcykany jak 3ba Wink ).
Przydałby się mechanizm zjawiska, opis aparatury i zastosowanie. Mogą to być zarówno pozycje książkowe jak i stronki www.
Z góry dzięki za pomoc, peace for all Very HappyVery HappyVery Happy
elfik44

elfik44
Wysłany: 22.02.2007, 20:04:48

taa, nic nie moge w necie znaleźć Sad większość stronek albo po włosku, albo w "ciężko strawnym" angielskim. Coś tam wyhaczyłem, ale to za mało... Sad Crying or Very sad oj ciężko będzie z tąprezentacją Sad
ale w tym wszystkim pojawia się jeden plus: mała mobilizacja do nauki angielskiego Very Happy
see ya
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 22.02.2007, 20:14:36

ok, moze to bedzie idiotyczne pytanie - ale na czym precyzyjnie polega immunometria? bo slyuszalem o testach radioimmunologicznych, o cytometrii przeplywowej opartej na zasadach immunologii, o ELISA, mikromacierzach tkankowych itp... ale czym niby jest precyzyjnie immunometria, bo mam wrazenie, ze to jakies nieprecyzyjne okreslenie innej metody?
elfik44

elfik44
Wysłany: 22.02.2007, 20:22:01

Widzisz mikroos, to nie jest takie proste... wg mnie twoje pytanie wcale nie jest idioteczne. Dla mnie to pojęci eto istna czarna magia... Jestem na 3 roku biotechnologii na Polibudzie w Łodzi i dzisiaj na fakultecie z metod instrumentalnej analizy chemicznej dowiedziałem się, że wogóle coś takiego jak immunometria istnieje. Z tego co widze masz juz jakies pojęcie na ten temat, moje jest praktycznie zerowe. Mam 3 tyg na wykonanie prezentacji.
Znalazlem kilka stronek w języku angielskim na ten temat, jeśli chcesz mogę Ci podac. Niestety dzisiaj nie mam czasu na ich przetłumaczenie,
dzieki za odpowiedź, pozdro
Marcin
Moderator
Moderator

Studia: Biotechnologia UMCS Lublin

Marcin
Wysłany: 22.02.2007, 20:28:01

pewnie to po prostu chodzi o wykorzystanie 'zjawisk immunologicznych' do pomiaru czegokolwiek,
więc elfik44, mikroos, już Ci odpowiedź dał Wink
mikroos

mikroos
Wysłany: 22.02.2007, 20:30:41

elfik, kolejne, tym razem naprawde idiotyczne ( Wink ) pytanie: dlaczego nie zapytalas wykladowcy na cwiczeniach, o co chodzi? :>
elfik44

elfik44
Wysłany: 22.02.2007, 20:51:25

hmm... szczerze mówiąc, nie myślałem że będzie to tak trudne do znalezienia. Mam 2 książki z analizy instrumentalnej, staly dostęp do neta i spodziewałem się lepszych efektów własnego wyszukiwania... no cóż, przeliczyłem się. Ale temat dostałem dzisiaj a zapytam się jutro jak tylko znajde prowadzaca na uczelni. Dzisiaj chciałem zrobic ogólne rozeznanie w temacie, bo jednak 3 tyg to malo na wykonanie pożądnej prezentacji, zwłaszcza że mam sporo innych zajęć... pozdro
mikroos

mikroos
Wysłany: 22.02.2007, 21:13:40

a ja tylko przepraszam za pisanie do Ciebie jak do dziewczyny Smile pzdr i powodzenia!
andriey

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

andriey
Wysłany: 23.02.2007, 08:39:03

Cytat:

3 tyg to malo na wykonanie pożądnej prezentacji

Mało to ile będzie Kolega mgr pisał???

tylko dwie 2 książki? sorry a biblioteki to nie ma?
elfik44

elfik44
Wysłany: 23.02.2007, 18:14:32

no napewno mgr nie będe robił w 3 tyg, jeśli sam tak robiłeś to gratuluje ściągania info z cudzych prac Twisted Evil przy 37 h tygodniowo, w tym 20 h labor i pracy w weekendy 2x 12h to nie mam za bardzo kiedy sie pożądnie za to wziąc, a gdybyś przeczytal wszystkie posty to wiedzialbys, że pytanie zadalem w dniu, w którym dostałem temat, więc czas na odwiedzenie biblioteki będę jeszcze miał. A jak chcesz się czepiać kogoś, to najlepiej siebie, a nie ludzi którzy szukają pomocy. Mam nadzieję, że kiedyś naleje Ci się do d... i wtedy może nie będziesz taki mądry.
andriey

andriey
Wysłany: 23.02.2007, 21:21:02

Cytat:

Mam nadzieję, że kiedyś naleje Ci się do d... i wtedy może nie będziesz taki mądry.

Pięknie nam sie Kolega zaprezentował z takim słownictwe to lepiej zająć się polityką takie złote myśli w sejmie jak znalazł...

mgr pisałem 14 dni ( i nie przepisywałem wiadomości bo nie było od kogo) temat typowo badawczy.
agata024

Studia: Biotechnologia AR Kraków

agata024
Wysłany: 15.03.2007, 23:23:46

Czesc jestem nowa tu na tym formu ale potrzbuje pomocy i szukam wszedzie gdzie sie da. mam pisac prace inzynieska na temay metod immunopomiarów stosowanych w przemysle spozywczym ale mam problem ze znalezieniem jakichkolwiek materiałów i informacji. jezeli ktos cos ma (cokolwiek) artykóły , ksiazki strony internetowe ( tylko prosze po Polsku) to bede bardzo zobowiazane. z góry dziekuje za kazda informacje
Advancer

Advancer
Wysłany: 16.03.2007, 22:26:01

po polsku?
nie sądzę żebys obyła się bez materiałów in inglisz, trzeba sie przyzwyczajac
agata024

agata024
Wysłany: 19.03.2007, 11:02:07

moze bym sie mogła przyzwyczac gdybym na napisanie pracy miała 2 lata Smile ale w cigu 3 miesiecy nie naucze sie angielskiego (tym bardziej takiego angielskiego ) i nie napisze pracy. Bardzi prosze jak ktos posiada jakies materiały na tema immunopomiarów w sprzemysle spozywczym to bede bardzo wdzieczna Sad
agata024

agata024
Wysłany: 25.03.2007, 18:26:55

Czesc pisałam juz do was w sprawie immunopomiarów i czegos z tym zwiazanego. Wtedy pisałam ze interesuja mnie tylko polskie pozycje ksiazkowe i artykóły ale znalazłam kogos kto jest mi w stanie przetłumaczyc artykuły pisane po angielsku. Jezeli cos macie prosze odezwijcie sie i pomócie. Embarassed
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Potrzebuje pomocy!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.