| Autor |
Wiadomość |
|
smerfetka
|
Wysłany: 02.03.2007, 17:54:48
dowiedziałam się ze na uniwerytecie wrocławskim 17 marca sa dni otwarte kierunku biotechnologia... z checią bym sie wybrała, tylko ciekawi mnie bardzo czego moge sie tam spodziewac.. bo szczerze powiedziawszy troche sie boje .. nie bede tam nikogo znac chyba ze zabiore kogos ze sobą
na czym polegają dni otwarte włąsnie na tym uniwertsytecie? i czy zazwyczaj takie "imprezy"cieszą sie popularnością ?
bo tak ogólnie to w maju teg  o roku planuje zdawac mature i coraz powazniej mysle o kierunku studiów biotechnologii..
|
rebelkaa88
Dołączył: 02 Mar 2007 Posty: 72 Skąd: /Breslau Studia: Biotechnologia UWroc Wrocław
|
Wysłany: 02.03.2007, 20:06:23
Też będę probować dostać sie na ten kierunek, na tę uczelnie oczywiscie. ale raczej na dni otwarte nie wbije sie. a wiesz moze czy to prawda ze przy rekrutacji wymagany jest polski rozszerzony???
|
smerfetka
|
Wysłany: 02.03.2007, 21:49:12
????????? skąd masz takie informacje??? to chyba niemozliwe... we wszystkich mi dostępnch informatorach wyczytałam ze biologia chemia matematyka fizyka jezyk, a opolskim absolutnie nic... i to juz chyba byłaby przesada... polski rozszerzony .. tymbardziej gdy przysłowiowa klamka zapadła w grudniu... i wtedy nic nie słyszałąm o polskim... ja zdaje biologie i chemie a co z tego wyjdzie to zobaczymy 
|
rebelkaa88
Dołączył: 02 Mar 2007 Posty: 72 Skąd: /Breslau Studia: Biotechnologia UWroc Wrocław
|
Wysłany: 02.03.2007, 22:00:39
http://www.cke.perspektywy.pl/ <--- w wykazie kierunków wybierz biotechnologia. tylko tak w ogóle to mi chodzi o Uniwerek Przyrodniczy we Wrocku( stara AR) ;p
|
mikroos
Dołączył: 08 Cze 2006 Posty: 1028 Skąd: Szczecin / UM Poznań Studia: Biotechnologia UM Poznań
|
Wysłany: 02.03.2007, 22:06:32
rebelkaa88 napisał:
http://www.cke.perspektywy.pl/ <--- w wykazie kierunków wybierz biotechnologia. tylko tak w ogóle to mi chodzi o Uniwerek Przyrodniczy we Wrocku( stara AR) ;p
no to jednak nie na te sama uczelnie 
|
smerfetka
|
Wysłany: 02.03.2007, 22:07:04
hm... a dlaczego akurat AR a nie uniwerek ? jaka jest włąsciwie róznica i co wpłyneło na Twoja decyzje?
|
smerfetka
|
Wysłany: 02.03.2007, 22:08:56
ooo pojawił sie pan mikroos  to moze szanowny pan nam cos opowie ? tak od siebie o biotechnologii ... bo na mnie wszyscy krzyczą ze nie bede miała pracy a na studiach bede zdychac(o ile sie wogóle dostane i przeppraszam za prostackie okreslenie smierci  )
|
mikroos
Dołączył: 08 Cze 2006 Posty: 1028 Skąd: Szczecin / UM Poznań Studia: Biotechnologia UM Poznań
|
Wysłany: 02.03.2007, 22:38:43
ojej, ale ja nie jestem z UWr ani wroclawskiego UR!
ale tak w duzym skrocie... jest ciezko, nie powiem - ale tez pasjonujaco, wiec zle nie jest  to zawsze dodaje sil, gdy robi sie to, co sie naprawde "czuje", wiec prze sie naprzod. o prace sie nie boj, ale pod jednym warunkiem: ze jestes gotowa wyjechac. niestety w kraju jest ciezko o prace stricte w zawodzie, mozesz liczyc za to np. na prace w sanepidzie. zreszta, kto wie, co sie zmieni przez 5 lat w kraju? moze bedzie lepiej! czego Tobie i sobie zycze 
|
rebelkaa88
|
Wysłany: 03.03.2007, 11:21:47
Z tego co słyszałam na akademiach rolniczych lepiej przygotowują do pracy w zawidzie biotechnologa, ale uniwerek tez niczego sobie. Prawdopodobnie będę składała papiery i tu i tu. A to się jeszcze okaże w swoim czasie 
|
smerfetka
|
Wysłany: 03.03.2007, 15:49:29
mikroos a mogłbys cos powiedziec o dniach otwartych na Twojej uczelni ? sadze ze napewno wygląda to mniej więcej podobnie na wszystkich uczelniach...
|
mikroos
|
Wysłany: 03.03.2007, 15:59:25
bede szczery: pojecia nie mam. nie bylem, gdy sam mialem sie dostawac i nie bede mial najmniejszej stycznosci z ich organizacja w tym roku. prawde mowiac sam sie dziwie, bo nikogo z nas (a jestesmy najstarszym rocznikiem, tzn. jestem na drugim roku i kierunek istnieje od dwoch lat) nie poproszono o pomoc przy organizacji. w zwiazku z tym nie wiem, jak to bedzie wygladalo.
|
smerfetka
|
Wysłany: 03.03.2007, 16:06:51
ja drubo sie zastanawiam nad wyborem studiów, bo wiem ze nigdzie nie wyjade za granice.. aktualnie mieszkam na pieknej polskiej wsii zapewne po studiach wroce chocby w jakies okolice... studiowac biologii nie chce bo po tym najprawdopodobniej bede mogła zostac jedynie nauczycielką biologii w liceum, to tylko by mnie dołowało ze nie posuwam sie do przodu tylko jeszcze cofnełam sie do poziomu licealnego .. a tak sobie mysle ze przeciez po pieknych i ciezkich latach biotechnologii mogłabym startowac do jakiegos sanepidu czy cos... czy ogólnie cos pokrewnego ze studiami.. a ta biotechnologia tak słodko wygląda tylko ze szczerze mowiąc to wiem o niej tyle co widac w mgle... i mnie to cholernie przygnebia wszystko ;/ ale probowac mozna.. zreszta przez fizyke moge odrazu po pierwszym semestrze wyleciec wiec co tu planowac 6 lat do przodu
a co do tych dni otwartych to moze wreszcie odnajdą dziecko we mgle:p i ocs mi sie rozjasni 
|
rebelkaa88
|
Wysłany: 03.03.2007, 20:01:03
Hahaha, to tak jak u mnie smerfetka  Nie to żebym jej nie lubiała czy cuś, tylko że w mojej szkole fizyka jest tylko w planie  i cos czuje że moge mieć spore kłopoty
|
smerfetka
|
Wysłany: 04.03.2007, 16:46:12
a moze ktos kto uczestniczył w tego typu impprezie napisze cos ? bo te dni otwarte sa połączone z 6 godzinną jazdą pociągiem w mooim prYZpadku i z pewnoscią zagubieniem sie we wrocłąwiu  wiec nie chciałabym tam jechac na marne jesli to ma być przeczytanie informacji z informatorów czy czegos w tym stylu ... bo tyle moge dowiedziec sie w domu
jesli sie pojawie obiecuje zdac Ci relacje rebelka 
|
rebelkaa88
|
Wysłany: 04.03.2007, 19:17:12
|