Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

czy ktoś coś wie o przenosinach

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Autor Wiadomość
salomi

salomi
Wysłany: 01.04.2005, 11:21:46

cześć miło mi Was wszystkich poznaćSmile
jestem świeżą studentką biotch na sggw w wawie i przyznam, że choć studia są ok, to marzeniem moim był biotech na uj; czy ktoś wie jak wyglądają przenosiny z rolniczej na uniwerek, czy to wogóle jest możliwe? czy konieczne jest powtórne zdawanie egzaminu?pozdrawaim
krzyhood

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

krzyhood
Wysłany: 01.04.2005, 11:29:57

Witam1
Ja kiedyś chciałem się przenosić z AR w Poznaniu na UJ i niestety powiedzieli mi że są za duże różnice programowe i że to jest niemożliwe. Musiałbym zdawać egzamin i zaczynać od nowa. Mozesz spróbować na AR do Krakowa (tam tez próbowałem), da się przeniesc ale mi robili problemy.
Powodzenia!
Pozdrawiam
Marcin
Moderator
Moderator

Studia: Biotechnologia UMCS Lublin

Marcin
Wysłany: 01.04.2005, 12:50:13

moj kolega z AR w Poznaniu przeszedl do nas - do UMCS bez wiekszych problemow, po pierrwszym roku, na drugim roku mial dodatkowe przedmioty, byl tez zwolniony z ochrony srodowiska, bo w Poznaniu ja mial,
tak jak kolega wyzej wspomnial, zalezy jakie sa roznice w programie, ogolnie wydaje mi sie ze uczelnie sa pozytywnie nastawione do przybyszow, i jesli masz wmiare oceny, kierunki sa pokrewne to problemow wiekszych nie ma.. UJ to powazna uczelnia ;) moga miec swoje doswiadczenia, zdanie na ten temat, wlasciwe dla nich samych...
michal

michal
Wysłany: 01.04.2005, 14:57:57

Najlepiej zadzwon do sekretariatu i sie spytaj. Chociaz ludzie podczas studiow raczej nie odpadaja i np. wieczorowi, ktorzy zdali egzaminy wstepne mieli z tym problemy - na przyklad niektorzy prowadzacy nie godza sie na dodatkowe osoby w grupie. Inna sprawa jest to, ze biotechnologia na UJ ma dosc specyficzny program - wyjatkowo duzo tutaj chemii, fizyki, chyba wiecej, niz na innych uczelniach, przynajmniej uniwersyteckich, takze im wczesniej sie zabierzesz za przenosiny, tym lepiej. Gdyby Cie juz przyjeli, pewnie musialabys odrabiac / dorabiac niektore przedmioty - na przyklad fizyke i chemie fizyczna... Ale to juz gdybanie - najlepiej zadzwon do sekretariatu d.s. studenckich i sie wypytaj.
Ola

Ola
Wysłany: 03.04.2005, 07:21:52

Znajoma się przenosiła z ATR na univerek warszawski i się udałoWink Więc wniosek taki, że można. Tyle, że z tego co pamiętam, spadła chyba o rok niżej. Poza tym wielkich problemów nikt jej chyba nie robiłWink
salomi

salomi
Wysłany: 03.04.2005, 15:11:25

dzieki za informacje
pozdrawiam
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.