Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Wyniki matury 2007

Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
kropla

Studia: studiuję inny kierunek niż biotechnologia

kropla
Wysłany: 29.06.2007, 19:03:40

tak jak w temacie drodzy maturzysci podzielcie sie swoimi wynikami i ewentualnymi komantarzami dotyczącymi degorocznej matury. Moje wyniki:

polski podst. 64%
angielski podst. 80%
matematyka podst. 83% rozsz. 80%
biologia podst. 90% rozsz. 88%
chemia podst 76% rozsz. 72% <--- troche zawaliłam ale po wyjsciu z matury nie spodziewałam sie wiecej
fizyka pods. 63% rozsz. 57%<----- totalne zaskoczenie myslałam ze nie zdam:D

dziękujemy panu giertychowi za piekna tabelke przeliczeniową....
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 29.06.2007, 19:11:26

kropla napisał:

dziękujemy panu giertychowi za piekna tabelke przeliczeniową....

A mogłabyś sprecyzować, o co chodzi? zdawałem dwa lata temu i nie przypominam sobie takiego cudu, a fakt, iż wymyślił to giertych, brzmi co najmniej intrygująco :> i zapowiada niezłe jaja Wink
kropla

kropla
Wysłany: 29.06.2007, 19:50:12

chodzi mi o tabelke, według ktorej przeliczane sa punkty z poziomu rozszezonego na poziom podstawowy. My jestesmy bardzo "wyjątkowym" rocznikiem poniewaz zdajemy albo poziom podstawowy albo rozszezony (do wyboru) i jesli sie zdawało owe rozszezenie to punkty z tego rozszezneia sa przeliczane na podstawe moim zdaniem w bardzo niesprawiedliwy sposób zwłaszcza dla osób ktore z tego rozszeznia miały ponad 80% bo wtedy ta roznica miedzy podstawa a rozszezniem w procentach jest naprawde minimalna. Na uczelniach gdzie brane jest tylko rozszezenie to nie ma problemu ale na wielu uczelniach w Polsce na biotechnologii sumuje sie podstawe i rozszezenie i dlatego mysle ze jestemy bardzo pokrzywdzeni. No ale cóz okazało sie ze ta nasza matura jest niezgodna z konstytucja i za rok juz bedzie "dawna " nowa matura a my takie kroliczki nieudanego eksperymentu musimy teraz troche pocierpiec
child of fortune

Studia: Biotechnologia UJ Kraków

child of fortune
Wysłany: 29.06.2007, 19:59:08

polski podst 84% (zaskoczenie totalne, bo było aby zdać)
angielski rozsz 94%
biologia rozsz 85% (spodziewałam się więcej, ale widocznie mi się jakiś bardzo upierdliwy egzaminator trafił... zresztą biologia chyba wcale nie poszła tak dobrze jak się spodziewano)
chemia rozsz 95% Smile

kropla, dużo przedmiotów zdawałaś i to ładnie... gratulacje Very Happy

a tabelka jest boska rzeczywiście... po co mi ten 1% różnicy między podstawą a rozszerzeniem? Rolling Eyes
surówek

Studia: kandyduję na biotechnologię

surówek
Wysłany: 29.06.2007, 20:02:43

ha
polski podst 57% (bałem się że nie zdam Wink )
ang podst 96%
chemia rozsz 97%
biol rozsz 73%
z biol mi dużo odjęli i kurcze nawet nie wiem za co, nocóż, biotechnologgi na UJ trzeba raczej bedzxie powiedzieć 'papa!'
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 29.06.2007, 20:19:48

Dzięki za info nt. tabelki, rzeczywiście przypomina mi się coś takiego. Idea kompletnie chora.

pozdrowionka i głowy do góry! jak było trudno, to było trudno dla wszystkich - więc Wasze szanse wcale nie muszą być niższe dlatego, że macie mniej punktów niż byście oczekiwali Smile dobrze będzie, trzeba w to wierzyć! teraz i tak na nic nie wpłyniecie, więc korzystajcie z wakacji przed intensywnym rokiem na studiach Smile
Aneczka 007

Aneczka 007
Wysłany: 29.06.2007, 21:14:28

Heeej Wszystkim!
ja mam podobnie jak surówek!!
biol 82% <liczyłam na więcej bo to mój ulubiony przedmiot i najwięcej do niego się uczyłam a tu zonk:/ ten klucz musiał być totalnie zjechany!!!!grrr>
chem 95%

reszta nie jest ważna...ale uważam <jestem praktycznie pewna>że to nie wystarczy na UJ
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Na co jeszcze składacie??
Aneczka 007

Aneczka 007
Wysłany: 29.06.2007, 21:15:46

aha...Kropla..nie wiem czy mnie pamiętasz bo nie pisałyśmy duzo ale w tamtym roku powiedziałyśmy że widzimy się na biotechnologi..i co teraz...
kropla

kropla
Wysłany: 29.06.2007, 21:34:16

Aneczka moze sie jeszcze zobaczmy na tej biotechnologii;) jakies szanse mamy, moze nie przy pierwszym podejsciu ale z odwołania kto wie. Poza tym uwazam ze zeszłoroczni maturzysci podciagali sie własnie ta podstawa i jak ktos miał powiedzmy 82% z rozszezenia to z podstawy liczył powyzej 90% a teraz jest zupełnie inaczej bo ta podstawa jest uzalezniona od rozszezenia, no przyznam ze jestem ciekawa jak to wszystko sie ułozy, ja jeszcze skłądam na kilka innych kierunków zobaczymy gdzie bede miała najwiecej szczescia; )

child of fortune dzieki za dobre słowa Ty przeciez tez zdawałąs duzo przedmiotów rozszezonych i poszło Ci bardzo ładnie;)

Troche sie martwie tym ze te moje wyniki sa przyzwoite ale nie jakies rewelacyjne i teraz sie zastanawiam czy nie lepiej było skupic sie na dwóch przedmiotach hmmm no coz teraz czasu nie cofne ale i tak jestem zadowolona z moich wyników bo wiem ze naprawde dałam z siebei wszystko i poprostu napisalam na tyle na ile tylko mogłam i teraz tylko zalezy od komisji rekrutacyjnej czy uzna ze taka osoba jak ja moze byc jednym ze studentów UJ, SLAM czy UWr;)
gregorro

gregorro
Wysłany: 29.06.2007, 21:48:06

kropla napisał:

teraz tylko zalezy od komisji rekrutacyjnej czy uzna ze taka osoba jak ja moze byc jednym ze studentów UJ, SLAM czy UWr;)

a może jeszcze UW ? warto się zastanowić, a i dostać się łatwiej niż na UJ

powodzenia Twisted Evil
artur_rsl

Studia: Biotechnologia PŚ Gliwice

artur_rsl
Wysłany: 29.06.2007, 22:17:01

U mnie to jest tak:

polski PP 73%
ang PR 90%
chem PR 80%
biol PR 88%

Chciałbym studiować na Politechnice Śląskiej. Klasyfikowany będę na podstawie wyniku egzaminu z biologii. Chyba z 88% się dostanę, nie ? Smile
ch_ola

ch_ola
Wysłany: 30.06.2007, 12:30:02

hej Smile też wybieram się na Politechnikę Śląską Smile a na jaki wydział składasz?
Ja mam 88% z chemi (PR) i 73% z biologi (PR) wiec liczy mi się chemia:)
Myślę, że się dostaniemy Wink
artur_rsl

artur_rsl
Wysłany: 30.06.2007, 13:12:20

Dokumenty składam na Wydział Chemiczny. Tak sobie myślę, że rekrutacja na podstawie tylko jednego przedmiotu maturalnego może sprawić, że będzie się ciężej dostać, bo każdy da ten najlepszy wynik. Ale się zobaczy Smile
ch_ola

ch_ola
Wysłany: 30.06.2007, 13:22:06

ja składam na wydział Automatyki, Elektroniki i Informatyki Wink, może będzie ciężej ale nie sądzę by ażtyle osób miało lepsze wyniki Wink zobaczymy 12 lipca Smile
child of fortune

child of fortune
Wysłany: 30.06.2007, 13:26:36

Aneczka 007 napisał:

biol 82% <liczyłam na więcej bo to mój ulubiony przedmiot i najwięcej do niego się uczyłam a tu zonk:/ ten klucz musiał być totalnie zjechany!!!!grrr>
chem 95%

reszta nie jest ważna...ale uważam <jestem praktycznie pewna>że to nie wystarczy na UJ
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

hej, ja mam 95 i 85, prawie tak jak Ty... myślę że się dostaniemy, jak nie z pierwszego naboru to z rezerwy Smile biorąc pod uwagę zeszłoroczne progi to akurat na granicy Smile

zasady kwalifikacji na UJ podobno się trochę zmieniły... takie coś znalazłam:
mol.uj.edu.pl napisał:

Wynik obliczony będzie według wzoru W k = 2?W, gdzie:
W k = wynik końcowy
W = W 1 x W 2
W 1 - punkty (stara matura) lub procenty (nowa matura) z jednego przedmiotu
W 2 - punkty (stara matura) lub procenty (nowa matura) z drugiego przedmiotu

dla mnie to wygląda jakby się liczyły tylko rozszerzenia, ale nie wiem Rolling Eyes

głowa do góry Wink
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.