Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Rola GITR i FOXP3 w rozwoju i aktywności Tnreg

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Potrzebuje pomocy!
Autor Wiadomość
nuinek

nuinek
Wysłany: 27.11.2007, 15:49:38

Witam, Smile
Taki jest właśnie temat mojej pracy licencjackiej.
I prośbę mam do was taką; jeśli ktoś zna link, publikacje, arytkuł lub książkę, gdzie będę mogła o tym poczytać, byłabym dozgonnie wdzięczna. Chodzi mi bardziej o coś po polsku, bo po angielsku mam tego już na prawde sporo [ korzystam z PubMedu m.in ], a przydałoby mi się coś jednak w naszym rodzimym języku, bo oczywiście potłumacze sobie co trzeba, ale zawsze łatwiej jest zdobyć jakąś podstawową wiedze po polsku Smile [ a tłumaczenie mnie wykańcza Sad ]
Chodzi mi jak to w miare dokładnie jest z tym całym GITR i FOXP3, bo powierzchownie to na googlach i w krótkich artykułach pisza, ale raczej w pracy licencjackiej powinnam napisać o wiele więcej, szczegolnie że GITR & FOXP3 to temat przewodni.
Dzięki za jaki kolwiek odzew Smile Pozdr;
malaena

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

malaena
Wysłany: 03.12.2007, 16:50:43

Hej,

nie wydaje mi się, żeby udało Ci się znaleźć coś w polskiej literaturze odnośnie Foxp3 i GITRL, nie jestem nawet do końca pewna czy w polskiej literaturze jest dużo informacji o limfocytach Treg (może w najnowszym wydaniu Immunologii Jakóbisiaka coś by było, ja go jeszcze nie przeglądałam, więc może warto tam sprawdzić czy by czegoś nie było)... jak dla mnie to pozostaje literatura światowa i artykuły naukowe, których na te tematy jest baaaaaardzo dużo.

pozdrawiam i powodzenia Smile
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Potrzebuje pomocy!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.