Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Laboratorium kryminalistyczne

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Biotechnologia
Autor Wiadomość
Srokak

Srokak
Wysłany: 21.04.2005, 07:42:48

Czy ktoś orientuje się co trzeba zrobić,aby móc pracować w laboratorium kryminalistycznym? Podobno trzeba przejść jakieś szkolenia,po których dopiero kierunkują na dany dział w policji ( więc można trafić zupełnie gdzie indziej niż się pierwotnie planowało). Nie wiem,czy moje informacje są dobre,więc czekam na odpowiedź. Pozdro.
Marta

Studia: Biotechnologia US Szczecin

Marta
Wysłany: 21.04.2005, 09:11:08

Jeżeli chodzi o pracę w kryminalistyce to polecam stronę www.kryminalistyka.fr.pl ( heh ale robię im reklamę Wink ) tam w dziale serwis są bardzo dokładnie opisane wszystkie szkolenia, które należy przejść.

Z tego co wiem to jeśli nie chce sie iść na szkolenie policyjne to mozna odbyć , np. w Łodzi podyplomowe studia z kryminalistyki. Smile

No a potem czeka cię najgorsze.......znalezienie labu, które cie zatrudni Wink
Srokak

Srokak
Wysłany: 21.04.2005, 09:59:33

wielkie dzięki
Marta

Studia: Biotechnologia US Szczecin

Marta
Wysłany: 23.05.2006, 17:29:34

z tego co słyszałam to najlepsza będzie genetyka lub chemia/toksykologia ale innymi specjalizacjami tez nie powinni pogardzić ( o ile wogóle uda ci się tu w Polsce załapać do labu Wink większość ludzi tam pracujących jest po szkole policyjnej, cywili przyjmuje się rzadko, przeważnie trzeba być ekspertem, a techników kryminalistyki w cywilu to juz wogóle nigdzie nie zobaczysz).
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Biotechnologia
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.