Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Letnia szkoła biotechnologii

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Biotechnologia
Autor Wiadomość
Rasel

Rasel
Wysłany: 26.06.2005, 10:45:15

Cześć mam do was pytanie co myślicie o organizowaniu konferencji, szkoleń, szkół letnich które kosztują około 1000 pln? Ja jako student zastanawiam się dla kogo one są robione? dla profesorów którzy sobie mogą pozwolić na takie koszty ( pomijam, ze oni są czasami zwalniani z ich) ale im raczej nie są potrzebne w rozwoju naukowym. Czy dla studnetów którym kontakt z naukowcami, nowymi trendami i z wiedzą przedewszystkim bardzo by się przydał, tylko powiedzcie mi którego studenta stać na taką drogą wiedze?
no mnie niestety nie stać i chyba duzej liczby studentów też nie, więc dla kogo jest to organizowane? może ktoś mi odpowie na to pytanie?

p.s.
a moze ktoś był na takiej szkole i podzieli się wrażeniami np. pozytywnymi i przekona mnie, że warto rozbić świnke skarbonke i skorzystaćz takiej formy edukacji
Marcin
Moderator
Moderator

Studia: Biotechnologia UMCS Lublin

Marcin
Wysłany: 27.06.2005, 01:19:17

dla przykladu tegoroczna szkola biotechnologii XI:

Cytat:

Koszt uczestnictwa w Szkole:
· Dla 20 pierwszych studentów MWB UG-AMG – 500,-zł
· doktoranci i magistranci z BioMoBiL-a – 300,-zł
· Dla 20 pierwszych osób spoza MWB - 950,-zł
· Pozostali - 1.250,-zł
· Koszt uczestnictwa dla osób nie korzystających z zakwaterowania
i wyżywienia - 350,-zł.
W koszcie – materiały szkoleniowe, noclegi w pokoju 2-osobowym, śniadania, obiady, kolacje, przerwy kawowe.
zrodlo: http://www.biotech.univ.gda.pl/bioszkol/index_pl.html

jakby nie liczyc zakwaterowania i wyzywienia to wyjdzie: 350zl / tydzien zajec
jakby liczyc samo zakwaterowanie i wyzywienie: 900zl / tydzien Wink hmm... ciekawe co do jedzenia serwuja? Smile i ile gwiazdek ma hotel...

te 350zl to juz chyba nie tak wiele, po 50zl na dzien inaczej, wiec do zniesienia ewentualnie dla chetnego bardzo, jednak mnie tez nie stac gdyz bedac spoza Gdanska musialbym placic 1000 co jest juz sporo... a szkoda bo pewnie ciekawa impreze...

troche proporcje w kosztach przesadzone moim zdaniem, 350 za kurs, 900 za 'przezycie' tygodnia w Gdansku, co zapewne jest glownym powodem odkladania na bok tej oferty przez studentow...

a jako ze nigdy nie bylem, przylaczam sie do pytania Wink i przekona tez do rozbijania skarbonki Wink
Jasio

Jasio
Wysłany: 28.06.2005, 12:22:35

Szkoła niestety jest droga i z roku na rok coraz droższa.
Byłem już dwukrotnie i ogólnie jestem zadowolony.
Wykłady w języku angielskim ( co oswaja z terminlogią) sporo specjalistów z kraju i zagranicy.
Nie wiem jednak czy warte jest to takich pieniędzy, ale wykładowcy są coraz bardziej łapczywi (moje prywatne zdanie).

Tylko bogatych studentów stać na taki wydatek.
Często uczestnikami są doktoranci, których szkolenie opłacane jest z grantu.

Ogólnie polecam tylko tym , co są mocno zaangażowani w temat biotechnologii i widzą w tym swoją przyszłość.
Dla samo doskonalenia się, ot, tak sobie , to droga impreza.
Dziękuję i pozdrawiam
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Biotechnologia
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.