Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Wykaz książek na pierwszy rok biotechnologii- UŚ. Katowice

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Giełda książek
Autor Wiadomość
MoniaM

Studia: Biotechnologia UŚ Katowice

MoniaM
Wysłany: 11.09.2009, 07:24:58

Witam, w tym roku dostałam się na biotechnologię na Uś w Katowicach. Bardzo chciałabym się dowiedzieć jaki jest wykaz książek na pierwszym roku na tej uczelni. Za wszystkie informacje z góry dziękuję. Smile
kawka1234

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

kawka1234
Wysłany: 16.09.2009, 16:35:12

ja akurat nie kończyłam UŚ ale powiem Ci z doświadczenia studiowania na biotechnologii i obecnie kończenia ekonomii, że warto poczekać do pierwszych zajęć i wtedy dowiedzieć się od wykładowców czego oczekują. W wielu przypadkach wystarczają skrypty albo same notatki. Jeśli zamierzasz systematycznie chodzić na zajęcia to nie ma sensu wydawać wiele kasy na książki, a te co będą potrzebne to na pewno z chęcią odsprzedadzą koledzy tudzież koleżanki z wyższych roczników (informacje o chęci sprzedaży na większości uczelni wiszą na tablicach ogłoszeń). A jak będziesz chciała jeszcze dodatkowo pogłębiać swoją wiedzę to możesz poczytać czasopisma czy fachową literaturę np. fajne książki z genetyki mają w medibooks.pl, warto też się zapisać do koła naukowego- ale to już faktycznie dla pasjonatów. Niemniej jak kogoś interesuje biotechnologia to warto się rozwijać, walczyć o stypendia naukowe, zagraniczne. Póki co jednak ciesz się wakacjami, a na "podręczniki" przyjdzie czas w październiku Smile
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Giełda książek
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.