Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Egzamin wstępny - UJ

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
Olik

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

Olik
Wysłany: 08.07.2005, 15:33:13

Jak poszło?
Adasmaster

Adasmaster
Wysłany: 09.07.2005, 11:58:26

fatalnie. z matury bylem zadowolony (wg ich wzoru wychodziło mi 92,5 punkta) a do tego myslalem ze ten test bedzi wygladal jak co roku. fakt ze ten jeden artykuł był w miare do przejscia (z Świata Nauki) ale drugi to porazka. doszedlem do polowy powtazajac pewne feragmenty i jak sie zorientowalem ze nie wiem co czytam strzelilem tym i zaczalem odpowiadac na pytania szukajac w tekscie (typu "moze przypadkowo trafie na odpowiedź). wiecej mam strzałów lub przypuszczeń niż zdecydowanych odpowiedzi.

P.S. tak strasznie marzylem o biotechnologii na Uj a teraz mam już pobiotechnologowane ;(

A jak poszło reszcie? i ile macie punktow bez wczorajszego egzaminu?
Bb

Bb
Wysłany: 10.07.2005, 17:08:14

oj nie poszlo dobrze Smile za duzo tekstu za malo czasu. to bylo nie fair ze dopiero na miejscu nam powiedzieli ze sa 2 teksty na 1,5 godz. to bylo zdecydowanie za malo. a swoja droga dziwie sie ze tylko jedna osoba jak dotad odpowiedziala na twoje pytanie Smile , gdzie sie podziali ci wszyscy kandydaci :p ale mowiac serio tekst daloby sie zrozumiec gdyby tego czasu bylo wiecej bo trudno tak od razu po szybkim przebiegnieciu po literach zajarzyc o co dokladnie chodzilo. aha co do poprzedniej wypowiedzi: i tak sie dostaniesz bo miales/as duzo punktow z matury a egzamin wszystim z tego co slyszalam poszedl marnie.
Adasmaster

Adasmaster
Wysłany: 11.07.2005, 09:21:04

Obyś miał racje Razz trzymam Cię za słowo hehe
as

as
Wysłany: 11.07.2005, 11:43:31

Ahoj!! Jest mało odpowiedzi z powodu wymogu rejestracji ... Smile Ze wzoru wychodziło mi 83..., czyli bardzo mało. Egzamin zaczęłam od eksperymentu, który był trudniejszy i niżej punktowany!! W konsekwencji artykuł o stymulacji pamięci zrobiłam pobieżnie, w pół godziny. Wydaje mi się, że nie mam szans, bo liczba kandydatów jest ogromna. Przeraża mnie także to, że wiele osób zdaje ot tak - bo modny kierunek i na UJ... Ale jestem dobrej myśli - to co mnie interesuje znajdę także na biologii UJ. Rejestrujcie się i piszcie więcej. Pozdrawiam!!
nevermind

Studia: Biotechnologia UJ Kraków

nevermind
Wysłany: 11.07.2005, 17:38:34

Hej hej!
Nie było tak źle :] Ja sobie na początku zaplanowałam czas i wystarczyło. Ale pkt'ów jeszcze nie liczyłam... Heh, chyba trza sie potrudzic Wink
pozdruffka
natalia

natalia
Wysłany: 11.07.2005, 18:21:41

powiem wam tak.... podjechałam na Gronostajową 7 taxi, bo oczywiście troche zaspałam:) i spokojnie podspacerowałam sobie na "skwer wewnętrzny" i co zobaczyłam......... tłum!!! drugi koncert U2:) wiecie co mnie zdenerwowało.... to że nie wiedziałam do którego wejścia mam sie udac ( z resztą jak kilkadziesiąt innych osób). to było nie fair:( bo jestem "przyjezdna" i niestety ostatni raz miałam okazje zajrzeć do internauta w czwartek około poludnia. potem ruszałam do Krakowa. no ale na szczęście moja mama potrafi surfować po necie i szybki tel do domu załatwił sprawe. niestety inni nie mieli tyle szczęścia.... ale mam nadzieje że dali sobie jakoś rade:)
jeśli chodzi o sam egzamin to rzeczywiście tekst o pamięci był znośny, natomiast ten drugi wręcz tragiczny:/ wogóle co to za pomysł żeby licealistom, którzy przez całe życie uczniowskie uczyli sie o tRNA zmieniać nazwę na sRNA. ja rozumiem że dla ludzi "z branży" wszystko jest zrozumiałe, ale dla mnie to było utrudnienie. zobaczymy jak to wyszło 15-tego bo słyszałam ze wtedy mają być wyniki. jeśli chodzi o maturke to mam 91,7 pkt. z czego jestem cholernie dumna, ale nie jestem pewna czy to wystarczy żeby dostać w październiku indeks przyszłego biotechnologa:):) jak już wspomniałam konkurencja jest duża, wręcz masowa:)
nevermind

nevermind
Wysłany: 11.07.2005, 18:57:10

Ehhh... jeśli czegoś nie pomieszałam, to mam 90,3 pkt :/ No cóż, byle do piątku :]
Co do tłoku i tłumu, to się zgadzam... Prawie cały czwartek spędziłam w samochodzie, więc również nie miałam mozliwości sprawdzenia swojego konta. Przypadkiem trafiłam we właściwe drzwi Wink Tam byłam na liście itd. Very Happy
Oj, ale zaczęłam się martwić, bo właśnie zdecydowałam, że jednak wolę UJ niż SGGW ;( Niedobrze... Razz
as

as
Wysłany: 12.07.2005, 11:09:39

Tak, a inni ludzie przeżywają swoje wielkie życiowe dramaty, bo od początku wiedzą czego chcą!
nevermind

nevermind
Wysłany: 12.07.2005, 16:52:29

Nio u mnie UJ też od początku na pierwsyzm msc'u, ale chyba trzeba być gotowym zawsze na różne ewentualnosci... :/
Damy radę! Wink
Pozdrawiam Smile nvm
as

as
Wysłany: 12.07.2005, 17:04:04

Niestety ja powoli się przyzwyczajam do przykrej wiadomości. Wynik niezły, w szkole niezły, ale wiedziałam, że na UJ idą ludzie, którzy mają takie i wyższe. I zastanawiam się co takiego zrobiłam na maturze, że nie wyżej...albo czego nie zrobiłam. Oglądałam przed chwilą statystyki na AR we Wrocławiu i pęd do wiedzy w naszym kraju mnie przeraża. Niedługo wszyscy będziemy naukowcami... (to jednak nowy temat). Wracając do UJ, podnieca mnie myśl, że będę studiować z taaaaakimi wspaniałymi, młodymi, zdolnymi ludźmi (choćby na biologii)
Very Happy Pozdrawiam.
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.