Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Szukam ludzi studiujących biotechnologie na ATR w Bydgoszczy

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
lena163

Studia: Biotechnologia ATR Bydgoszcz

lena163
Wysłany: 09.07.2005, 11:18:13

Chcialabym nawiązac kontakt z ludzmi którzy studiuja biotechologie ze starszych roczników bo wiem ze mozna sie od nich cos niecos dowiedziec na temat poszczegolnych wykladowcow czy samych przedmiotow albo kupic ksiazki ksera czy notatki Ja koncze pierwszy rok i widze ze takie informacje nieraz moga zycie uratowac Smile
Jak ktos ma ochote podzielic sie swoim doswiadczeniem to bede bardzo wdzieczna moj adres lena163@poczta.onet.pl lub ew nr gg 8353943
Ola

Ola
Wysłany: 14.07.2005, 07:33:33

to ja sie przyznam, ze z Bydgoskiej:-))Jak jakies masz pytania to lepiej tutaj, bo moze inni tez skorzystaja:-))
pozdrowionka
lena163

lena163
Wysłany: 14.07.2005, 19:18:35

Mnie by glownie interesowalo co, z czego i ile trzeba umiec z poszczegolnych przedmiotow u poszczegolnych wykładowców zeby zaliczyc kolo czy egzamin tzn chodziloby mi glownie o biochemie. No i w ogole jakie sa przedmioty na 3 semestrze jakie ksiazki sa potrzebne bo po tym jest maly problem z wypozyczeniem No i najwazniejsze to chetnie kupie ksera czy notatki
Dzikeuje za odpowiedz na ten post Smile
Ola

Ola
Wysłany: 15.07.2005, 06:26:49

hmmm kurcze nie bardzo w tej chwili pamietam co na 3 semestrze bylo bo to wieki temu mialam:-) No ale jesli o biochemie chodzi to wszystko trzeba umiec:-) Kola sa co dwa tygodnie i radze sie od poczatku zabrac do roboty, bo materialu jest kosmicznie duzo:-) A podreczniki to Stryer, Harper i ..Filipiak chyba:-) Na kola zwlaszcza Filipiak a na egzamin dwa pozostale:-))

pozdrawiam i powodzenia zycze:-) A jak mi przypomnisz jakie przedmioty to cos tam pewnie wymysle o nich rowniez:-)
lena163

lena163
Wysłany: 15.07.2005, 09:57:52

Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz Smile Narazie niestety nie wiem jakie sa jeszcze przedmioty bo wszyscy strasza nas ta biochemia Ale jak bede cos wiedziec to sie napewno jeszcze odezwe

Pozdrawiam
lena163

lena163
Wysłany: 17.07.2005, 21:09:11

Nie chce przeginac ale dowiedzialam sie ze na 3 semestrze jest jeszcze mikrobiologia pamietasz moze autorow ksiazek ? Wiem ze jednym jest jakis Chmiel ale moze pamietasz tytul? Pozdrawiam serdecznie
Ola

Ola
Wysłany: 18.07.2005, 18:30:36

hmm..z mikro to chyba Chmiel faktycznie chociaz to raczej na mikrobiologie przemyslowa pare semestrow pozniej...teraz to szlagel, szlegel, shlegel czy jakos tak:-)

pozd
lena163

lena163
Wysłany: 19.07.2005, 12:30:29

No teraz to juz chyba reszta przedmiotow jakbys miala jeszcze cierpliwosc to sa jeszcze takie przedmioty jak: gleboznastwo i chemia fizyczna podstawy ekonomi, angileski i W-F Co do W-F to kiedy i gdzie mozna sie zapisywac? Jeszcze raz bardzo dziekuje za cierpliwosc i za wiadomosci Smile POzdrawiam
Villemo

Villemo
Wysłany: 28.07.2005, 12:52:31

Błagam pomożcie mi podjac decyzje ktory kierunek wybrac. Dostalam sie na biotechnologie na ATR w Bydgoszczy i na analityke medyczna na AM w Gdansku.. Nie wiem ktory kierunek jest ciekawszy i daje wieksze mozliwosci pracy pozniej. Moze wy cos doradzicie? jak sie wam stdiuje na ATR? Czy to dobra uczelnia? a jak z biotechnologia? Czy to prawda ze sa same roslinki i ze duzo jest rolniczych przedmiotow? czekam na jakies rady z gory dzieki za pomoc:)
Ola

Ola
Wysłany: 28.07.2005, 13:06:06

NO jesli chodzi o bydgoski ATR to rzeczywiscie wiekszosc akcji odbywa sie z udzialem materialu roslinnego...no i sporo jest przedmiotow takich typowo rolniczych, gdzie uczysz sie np tabelek z nazwami odmian pszenicy, zata, burakow itp...no ale poza tym sporo jest tez ciekawych laborek, itp...wiec sobie musisz po prostu odpowiedziec na pytanie...czy interesuje Cie praca z mat roslinnym ( chociaz w sumie sporo mikrobiologii i biotech zwierzat tez jest) czy nie...i odopwiedz na pytanie pt: analityka czy biotech..sama sie znajdzie:-)))

pozdrawiam
Villemo

Villemo
Wysłany: 28.07.2005, 13:13:06

dzieki Ola za odpowiedz, w sumie wolalabym chyba uczyc sie o czlowieku niz o roslinkach ale kusi mnie na ATR 5-letni magistrat bo w Gdansku mam do wyboru 3-letni licencjat a potem uzupelniajacy magis mozna robic. Sama nie wiem, a Ty jestes zadowolona z biotech na ATRze? Nie zmienilabys swojej decyzji gdybys mogla? W ogole czy studia sa ciezkie jest duzo nauki egzaminow itp? A jak z praca pozniej co chcialabys po tym kierunku robic?
Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za rady:)
Ola

Ola
Wysłany: 30.07.2005, 19:17:23

Hmm no uczyc sie trzeba, tak samo jak wszedzie:-))..decyzji chyba bym nie zmienila jako ze ogólnie zadowolona jestem.
Praca...to dla mnie ogolnie zagadka..aktualnie zastanawiam sie nad robieniem czegos za granica, jako ze w Polsce jak jest kazdy wie..
egzaminy zazwyczaj oficjalnie sa 4 w semestrze...z tym, ze reszta przedmiotow ma zaliczenie na ocene wiec czasami wychodzi wiecej troche..No ale sa tez mozliwosci zwolnienia z egz, jesli sie ma np 5 z cwiczen...

Ogolnie ja zadowolona jestem:-)

pozd.
Villemo

Villemo
Wysłany: 31.07.2005, 11:55:56

Ola a Ty jestes z Bydgoszczy? Bo ja jestem z Elblaga, nie znam nikogo z Bydg i zastanawiam sie gdzie lepiej mieszkac w akademiku, mieszkaniu czy na stancji w Bydgoszczy. Jak sadzisz?? w ogole na ktorym roku jestes? Bede wdzieczna za wszystkie rady aha i czy to prawda ze na ATRze tez wyscig szczurow jest? Szczerze mowiac wolalabym pogadac z Toba na GG wiec jak bys miala ochote to to moj numer 3881539. Pozdrawiam:)
Ola

Ola
Wysłany: 31.07.2005, 18:29:21

ok moje gg 3206902..jak mnie zlapiesz to jako rodowita bydgoszczanka sluze pomoca:-)
Wyscigu szczurow jakiegos wielkiego nie ma..przynajmniej na moim roczniku:-) - obecnie juz V rok...grrrrr....straszne... Confused
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.