Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Dziwne pytanie :P

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
Olol

Olol
Wysłany: 03.02.2010, 20:33:16

Dzień dobry wszystkim, jestem nowa. Mam takie osobliwe pytanie. Wink

I czy dałoby się pogodzić dwa kierunki: biotechnologię lub mikrobiologię z czymś z zupełnie innej beczki, filologią albo grafiką? Czy ktoś robił już równie szalone eksperymenty?

Ola Smile
Jagutka

Studia: Biotechnologia Akademia Częstochowa

Jagutka
Wysłany: 03.02.2010, 20:55:42

Jedna moja koleżanka studiowała biotechnologie i pedagogike, natomiast druga znajoma biotechnologię i ekonomie.Doskonale sobie poradziły na studiach.
Wszystko zależy od Ciebie, czy potrafisz wszystko sobie poukladać i zaplanować.
Powodzenia
Matt

Studia: Biotechnologia UMCS Lublin

Matt
Wysłany: 04.02.2010, 01:07:23

Trzech znajomych studiuje jednocześnie fizykę i sobie radzą więc czemu nie. Wink
valparen

Studia: Biotechnologia UG-AMG Gdańsk

valparen
Wysłany: 04.02.2010, 14:57:36

ja studiuję biotech i filozofię - fajnie jest w sesji, bo nie tłuczesz cały czas podobnych tematów Wink
apejron

Studia: Biotechnologia UŚ Katowice

apejron
Wysłany: 04.02.2010, 15:21:02

Można takie rzeczy robić, ja zawsze byłem do tego sceptycznie nastawiony (5 lat to i tak za mało nawet do opanowania podstaw biotechnologii np. od strony prakyki laboratoryjnej), ale sporo osób robi takie numery. Sam uważam, że siedzenie non stop w labie prowadzi do zdziwaczenia i dla zdrowia mentalnego zajmuję się od czasu do czasu czymś z kompletnie innej beczki, jednak nie wyobrażam sobie zaczynanie 2 kierunków, nie pokrywających się tematycznie, równocześnie od 1 roku. Ale np. od 3 roku jednych studiów, tak żeby skończyć licencjat na drugim przed obroną mgr na pierwszym-czemu nie.
Marta

Studia: Biotechnologia US Szczecin

Marta
Wysłany: 15.02.2010, 22:48:18

ja skończyłam biotechnologię, w międzyczasie zrobiłam licencjat z doradztwa psychospołecznego a teraz kończę magisterkę z socjologii więc wszystko da się pogodzić jeśli tylko masz chęci i determinacjęSmile uważam jednak, że studiowanie dwóch kierunków ścisłych jest trudne do pogodzenia i 5 lat to za mało, żeby oba dobrze opanować... no chyba, że są dość bliskie, ale wtedy nie widzę sensu takich studiów... w przypadku kierunku ścisłego i humanistycznego jest dużo łatwiej to pogodzić no i ciekawiej się studiuje:)
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.