| Autor |
Wiadomość |
|
DaChmielu
|
Wysłany: 16.03.2010, 11:07:43
Witam jestem studentem I roku biotechnologii na SGGW,
sprawy osobiste jednak zmuszają mnie do zmiany miejsca studiów.
Moje pytanie brzmi: na którą uczelnię najlepiej się przenieść (UM, UAM, AR) na 2 rok studiów biotechnologii? Dodam, że interesują mnie przede wszystkim przedmioty związane z genetyką i chemią (org. i biochemia)
2 pytanie natomiast brzmi jak takie przeniesienie się załatwia? Tj. gdzie trzeba napisać/zadzwonić i jakie dokumenty są potrzebne? (matura/index?)
|
kola-kao
Dołączył: 27 Paź 2008 Posty: 48 Studia: jestem absolwentem biotechnologii
|
Wysłany: 17.03.2010, 22:56:55
A masz wysoką średnią? Bo jak chcesz się tak przenieść to trzeba mieć super średnią i podorabiać różnice programowe. Info poszukaj na stronach poszczególnych uniwerków..
|
DaChmielu
|
Wysłany: 18.03.2010, 15:53:05
średnia na razie trochę ponad 4 ale w 2 semestrze dużo więcej się poświęcam nauce
więc można założyć że mi się uda bo to dla mnie teraz najważniejsze
tylko która z tych 3 uczelni ma najlepszą biotechnologię? (i możliwie mało nauki o roślinach tak przy okazji)
|
Endżi
|
Wysłany: 18.03.2010, 20:25:31
zobacz programy jakie są realizowane. na AR (a właściwie UP), w programie studiów jednolitych mgr (nie wiem jak teraz jest) na 2 roku była genetyka i cytogenetyka, coś z roślinami też (fizjologia albo anatomia). na UM jest chyba biotech medyczna. więcej się nie wypowiem, nie znam tych uczelni. chyba nikt nie jest w stanie porównać wszystkich uczelni obiektywnie, bo nikt nie robi ich 3 naraz.
|