Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Ksiazki na biotechnologii PWr

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Autor Wiadomość
piobyz

piobyz
Wysłany: 16.07.2005, 13:22:20

Mam pytanie do studentow jak w temacie:

1. mam okazje okazyjnie kupic ksiazki biochemia harpera oraz biofizyka (Feliks Jaroszyk). Czy z tych ksiazek korzysta sie na tym kierunku, czy sa jakies alternatywne(stryer itp.)?

2. jakie ksiazki sa potrzebne na 1. roku (oprocz matmy)? Moze cos mi sie uda pozyczyc poki jeszcze cokolwiek jest w bibliotece przed poczatkiem sem...
kasiadz

kasiadz
Wysłany: 18.07.2005, 16:08:27

Jestem już po drugim roku biotechnologii na PWr. Książki, o których wspomniałeś niestety na pierwszym roku nie przydadzą Ci się. Dopiero na drugim. Szczególnie Biochemia Stryera. To nasza biblia. A co do tej biofizyki, to nawet warto bo wykład ogólnie nie należy do najłatwiejszych, wszystkie slajdy są po angielsku, a wykladowca okropnie szybko mówi. Smile
kasiadz

kasiadz
Wysłany: 18.07.2005, 16:13:13

Aha, zapomniałam napisać coś o książkach na I rok. Najbardziej będzie przydatna książka do chemii nieorganicznej Bielańskiego, Obliczenia w chemii nieorganicznej Wydawnictwa PWr, Biologia Villego też się czasami przyda, chociaż czasami myślę, że to raczej książka popularnonaukowa, na drugim semestrze Chemia organiczna Mastelerza lub McMurry. Miłego poszukiwania ich w bibliotece! Smile
ZX

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

ZX
Wysłany: 30.07.2005, 00:47:31

kasiadz napisał:

Chemia organiczna Mastelerza Smile

Mastalerz (nowy)- wolne żarty.
Tam jest tyle błędów. Szewczuk jak by widział ze ktoś na ustnym mówi te brednie z mastalerz. To na bank go z uśmiechem na ustach wycepi.

Przynajmniej za moich czasów tak było
Pytanie
Czy Pani dr Rudolf(w) jeszcze ma ćwiczenia?
ZX

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

ZX
Wysłany: 30.07.2005, 00:57:51

ZX napisał:

kasiadz napisał:

Chemia organiczna Mastelerza Smile

Mastalerz (nowy)- wolne żarty.
Tam jest tyle błędów. Szewczuk jak by widział ze ktoś na ustnym mówi te brednie z mastalerz. To na bank go z uśmiechem na ustach wycepi.

Przynajmniej za moich czasów tak było
Pytanie
Czy Pani dr Rudolf(w) jeszcze ma ćwiczenia?

Już nie pisze na forum. Nawet jak z nudów nie mam co robić. Polibuda z uniwerkiem mi się myli.
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.