Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

praca dyplomowa -literatura

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Potrzebuje pomocy!
Autor Wiadomość
macchuck

Studia: Biotechnologia UŚ Katowice

macchuck
Wysłany: 13.03.2011, 20:55:28

Witam!
Jestem studentem trzeciego roku biotechnologii w Uniwersytecie Śląskim w Katowicach. Obecnie piszę pracę (a raczej powinienem napisać: powinienem pisać pracę...) licencjacką pt.: "Polimerazy termostabilne w reakcjach PCR" w katedrze biochemii. Piszę z prośbą, otóż chciałem zapytać czy możecie polecić mi jakieś książki, artykuły, monografie itp., które przydałyby się do takiej pracy. Generalnie ciężko mi zacząć... Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, ciężko mi się w tym ogarnąć.
pozdrawiam
Nath

Studia: kandyduję na biotechnologię

Nath
Wysłany: 15.05.2012, 19:56:47

Przepraszam, za to że pisze nie na temat ale chciałam zapytać dlaczego wybrałeś UŚ od np. PŚ? bo w tym roku składam papiery i nie wiem czy lepszy uniwersytet czy polibuda.. Pozatym jesteś może na biotechnologii roslin uzytkowych? (bo to by mnie interesowało jesli chodzi o UŚ) Pozdrawiam;)
macchuck

macchuck
Wysłany: 15.05.2012, 23:03:10

Powiem Ci, że wtedy dość mocno się nad tym nie zastanowiłem. Nie pamiętam konkretnych celów jakie mnie na UŚ zaprowadziły ale było w tym dużo nadziei i marzeń Smile Teraz uważam, że to zależy czego oczekujesz od nauki biotechnologii. Na PŚ moim zdaniem z biotechnologii poznaje się bardziej tą część TECH na UŚ natomiast bardziej część BIO. Takie jest moje zdanie. Jestem na środowiskowej ale wiem, że rośliny maja się całkiem fajnie. Nie wiem jak będzie teraz bo wiele fantów było unijnych (zamawiane kierunki) ale też chyba nie najgorzej sądząc po nowych siatkach zajęć. Teraz wchodzi zmieniony program w związku z KRK i przeinacza się troszku na wydziale Smile Ponad to musisz pamiętać, że wybierając uniwersytet przede wszystkim musisz chcieć się uczyć, ponieważ (moim zdaniem) idąc na uniwerek jako pierwszą musisz stawić chęć zdobywania wiedzy. Inaczej zabije w Tobie ducha. Ogólnie jest nie najgorzej, zależy tez jak się wkręcisz i gdzie. Katedry są ciekawsze i "nieciekawsze" tak samo jak nauczyciele akademiccy. Niestety nie wiem jak to jest na polibudzie ale o UŚ mogę udzielić Ci pewnych informacji Smile Jest tutaj gdzieś mój mail? No nic: arymarc@o2.pl jak coś.

Nie wiem na ile jestem konkretny ale jest już późno Wink
Pzdr
Nath

Studia: kandyduję na biotechnologię

Nath
Wysłany: 15.05.2012, 23:33:05

AAAa strasznieCi dziękuję jak co to będę Cię zadręczać mailami:D A w tym roku biotechnologia teź jest kierunkiem zamiawianym czy juz nie? Wgl wiesz może jakie były w zeszłym roku progii?
macchuck

macchuck
Wysłany: 16.05.2012, 00:07:07

Masz dziecko mojego maila Wink Pisz tam bo czasem subskrypcja mi z forum nie dociera.
W przyszłym roku z tego co mi wiadomo to btch nie jest kierunkiem zamawianym, ale wiesz - jestem tylko studentem, mogę czegos nie wiedzieć Smile Poza tym, możliwe, że się coś zmieni. Co do progów to nie znam ich na pamięć Smile Ale w dziekanatach leżą takie książeczki z wymaganiami UŚ i chyba na stronce cosik tam piszą... Idea
tu o kryteriach odrobinkę Arrow
https://irk.us.edu.pl/katalog.php?op=info&id=01-DZBT06&kategoria=
a tu obciążenia z poprzednich lat Arrow
http://kandydat.us.edu.pl/?q=node/94

Smile

Jak coś - służę pomocą Smile
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Potrzebuje pomocy!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.