Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Biotechnologia zaocznie? Zaczynam od nowa.

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
Baza

Baza
Wysłany: 13.11.2011, 19:30:20

Hej. Będzie to na pewno nie codzienny post, bo zastanawiam się nad przekwalifikowaniem się o 100% i chciałbym, żebyście mi doradzili.

Mam 21 lat i zastanawiam się nad biotechnologią, jednak możliwości finansowe nie pozwolą w najmniejszym stopniu rozpocząć studiowania dziennego. Czy zaocznie naprawdę nie da się tego pogodzić jak czytam w internecie? I czy rzeczywiście tylko 4. uczelnie w Polsce oferują taką mozliwość? A jeżeli studiujecie dziennie to rozumiem, że wspierają Was rodzice? Czy godzicie to z jakąś pracą?
trisha86

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

trisha86
Wysłany: 15.11.2011, 13:01:40

Hej,
na pierwszym i drugim roku będzie trochę ciężko pogodzić pracę ze studiami. Ja na trzecim roku studiów zaczęłam pracę i jakoś dałam radę. Później do tego doszły jeszcze godziny spędzone w laboratorium (doświadczenia prowadzone do mgr.). Trzeba być bardziej zorganizowanym ale myślę, że jak się postarasz będziesz mogła studiować i pracować. Z drugiej strony na dyplomie ukończenia studiów podobno nie jest napisane, że to studia zaoczne. Myślę jednak, że tryb studiów będzie się liczyć gdy będziesz później startować na studia doktoranckie. Ciężka decyzja :/ mam nadzieję że pomogłam
Pozdrawiam Smile
kola-kao

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

kola-kao
Wysłany: 20.11.2011, 17:47:22

Na moim dyplomie jest wpisany tryb studiów (stacjonarne, full-time).
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.