Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Kto studiuje Biotecnologie na PG???

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
Jacques

Jacques
Wysłany: 28.07.2005, 16:52:22

witam
dostalem sie w tym roku na biotechnologie na Poltechnike Gdańska
i mam pytanie czy ktos z was tez tu studiuje albo dopiero tak jak ja bedzie?? albo bedzie planowal???
rashido

rashido
Wysłany: 28.07.2005, 17:11:14

Szczerze współczuje Sad Nic ciekawego, a w dodatku ogromnie pracochłonne... a wszystko to po to by poszerzyć grono bezrobotnych. Jeśli jeszcze możesz to zastanów się nad zmianą kierdunku, choćby na chemie Wink
Jacques

Jacques
Wysłany: 29.07.2005, 11:11:32

rashido napisał:

Szczerze współczuje Sad Nic ciekawego, a w dodatku ogromnie pracochłonne... a wszystko to po to by poszerzyć grono bezrobotnych. Jeśli jeszcze możesz to zastanów się nad zmianą kierdunku, choćby na chemie Wink

a skad mozesz wiedziec?? studiowales tam??
madziula

madziula
Wysłany: 29.07.2005, 16:47:00

Kierunek jest cięzki,na pewneo musisz byc dobry z technicznych rzeczy,ale wkoncu bedziesz inzynierem:)Powiem tak,mój opiekun magisterki jets po biotechnologii na PG i serio ten człowieczek dla mnie wzór do nasladowania:)obecnie robi doktorat i pobija całą rzesze swoich kolegów po biotechnoilogii na UG:)więc jeśli zależy Ci by nie byc przeciętniakiem tylko dobrym w tym co lubisz robic to dobry kierunek:)
rashido

rashido
Wysłany: 29.07.2005, 20:34:24

Ja jestem na drugim roku chemii na ug, ale mam kilkoro znajomych z biotechu na pg. Tak się sklada że nikt sobie tego kierunku nie chwali, troje praktycznie pożegnało się ze studiami, a dwoje zrezygnowało
Jacques

Jacques
Wysłany: 30.07.2005, 12:42:07

rashido napisał:

Ja jestem na drugim roku chemii na ug, ale mam kilkoro znajomych z biotechu na pg. Tak się sklada że nikt sobie tego kierunku nie chwali, troje praktycznie pożegnało się ze studiami, a dwoje zrezygnowało

ja znam jedna osobe po tych studiach i mowi ze studia sa fajne i ciekawe; nie narzeka a wrecz przeciwnie Smile
madziula

madziula
Wysłany: 01.08.2005, 14:49:29

rashido napisał:

a czemu sie pozegnali czy zrezygnoweali?moze po prostu za ciężki był ten kierunek dla nich???..skoro tak to nie znaczy ze kierunek jest zły;każdy mierzy swoją miarą....bądźmy obiektywni
Banan

Studia: Biotechnologia PG Gdańsk

Banan
Wysłany: 01.08.2005, 16:06:53

Ja zaczynam biotech na PG w październiku (tak jak dwie inne osoby z mojej klasy), wiec będziemy razem studiwać Jacques Wink
Dostałeś już polecony o przyjęciu na studia? Bo ja jeszcze nie, a tu już początek sierpnia... Confused

Gdybym odpadł z tego kirunku to też bym go nie chwalił, a osoby które "przetrwały" te wszystkie rodzaje chemii mówią, że warto było zostać i studiowac tam dalej.
Poza tym to politechnika, a tytuł inżyniera na pewno ułatwi znalezienie pracy.
Jacques

Jacques
Wysłany: 01.08.2005, 19:15:49

Banan napisał:

Ja zaczynam biotech na PG w październiku (tak jak dwie inne osoby z mojej klasy), wiec będziemy razem studiwać Jacques Wink
Dostałeś już polecony o przyjęciu na studia? Bo ja jeszcze nie, a tu już początek sierpnia... Confused

Gdybym odpadł z tego kirunku to też bym go nie chwalił, a osoby które "przetrwały" te wszystkie rodzaje chemii mówią, że warto było zostać i studiowac tam dalej.
Poza tym to politechnika, a tytuł inżyniera na pewno ułatwi znalezienie pracy.

jeszcze nie dostalem poleconego ale msle ze juz niedlugo Smile
to milo mi ze juz 'znam' jedna osobe ze studiow Smile
pozdrawiam
licealistka

Studia: Biotechnologia UG-AMG Gdańsk

licealistka
Wysłany: 06.08.2005, 19:30:29

A nie zastanawialiście się czy nie lepiej na międzywydziałowej na UG w sąsiedztwie medycznej??
Sama się nad tym zastanawiam i dlatego pytam Wink
Co można robić po skończonej biotech na pg? ale tak wytłumaczcie jezykiem prymitywnym a nie fachowym jeśli możecie. Jakielicealne przedmioty są najwazniejsze oprócz biologii i chemii? np fizyka Confused jest niezbędna? Question
Jacques

Jacques
Wysłany: 07.08.2005, 09:54:04

licealistka napisał:

A nie zastanawialiście się czy nie lepiej na międzywydziałowej na UG w sąsiedztwie medycznej??
Sama się nad tym zastanawiam i dlatego pytam Wink
Co można robić po skończonej biotech na pg? ale tak wytłumaczcie jezykiem prymitywnym a nie fachowym jeśli możecie. Jakielicealne przedmioty są najwazniejsze oprócz biologii i chemii? np fizyka Confused jest niezbędna? Question

z tego co sie orientuje to na miedzywydzialowce uczysz sie genetyki ludzkiej , jest glownie biologia molekularna i jest wiekszy nacisk na biologie natomiast na politechnice wybierasz sobie dopiero pozniej specjalizacje ok 3 roku chyba i masz do wyboru biologie molekularna , biotechnologie lekow , cos tam z zywnoscia i jeszcze pare innych specjalizacji no i na pg jest wiekszy nacisk na chemie
ogolnie to wolalem isc na pg ale to kwestia gustu
mozna dodac ze po pg masz tytul mgr inz a po univerku tylko mgr na co niektorzy patrza
oraz to ze latwiej jest sie dostac na pg (nie wiem jak z utrzymaniem) to tyle co wydaje mi sie ze wiem na ten temat Very Happy
a co do przedmiotow zdawanych na maturze to na univerku musisz miec 2 z 4 do wyboru z matma biola chemia i fizyka + angielski + pozniejsza rozmowa kwalifikacyjna po angielsku
na pg musisz miec ang + matma + 1 do wyboru z biola chemia matma
2bouble

2bouble
Wysłany: 07.02.2006, 00:01:58

Z czego pisaliscie maturę i jak wam poszla (jakie mieliscie wyniki, ze dostaliscie sie na biotech. na pg)?
Jabarex

Studia: Biotechnologia PG Gdańsk

Jabarex
Wysłany: 31.10.2007, 23:32:13

hehe śmiać mi sie chce jak czytam wypowiedzi typu ze lepiej chemia lub lepiej jest na UG-AMG. Prawda jest taka ze większą wiedzę i większe umiejętności techniczno-praktyczne będziecie mieli po np. PG. W świecie biotechnolodzy z uczelni technicznych wyprzedzają i bardziej sie liczą na rynku pracy i nie tylko, gdyż potrafią wykorzystać swoją wiedzę a nie tylko czytać książki i ładnie deklamować regułki i wzorki.Razz
Jestem na 2 roku i jak dotąd nas nie oszczędzali, jest sporo pracy ale wszystko jest tak zorganizowane i ułożone ze czerpie sie duża satysfakcje z pracy. Opinie osób które wyleciały bądź same zrezygnowały nie są miarodajne bo albo sie nie przykładały do nauki albo trafiły zupełnie z przypadku na ten kierunek. Po prostu politechnikę kończą najlepsi i najwytrwalsi i dlatego są tak cenieni.
valparen

valparen
Wysłany: 01.11.2007, 14:05:35

Jabarex napisał:
>...Jestem na 2 roku...
>...Opinie osób które wyleciały bądź same zrezygnowały nie są miarodajne...

Tak więc sądzisz, że twoja opinia, po 1 roku studiowania, tylko na pg, zapewne bez jakiejś większej wiedzy co się na UG-AMG dzieje, w przeciwieństwie do tych, co wylecieli lub zrezygnowali, jest miarodajna? A właśnie, co to znaczy opinia miarodajna? I na jakiej podstawie porównujesz wiedzę, jaką będą mieli absolwenci MWB i PG? No i podziel się jeszcze tym, na jakiej podstawie wyraziłeś tę opinię, o wyprzedzaniu jednych biotechnologów przez drugich Smile

pozdrawiam z zaprzyjaźnionej uczelni Razz
marsilka

marsilka
Wysłany: 08.11.2007, 20:17:56

Hehe, PG kontra UG-AMG. Obstawiajcie!
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.