zulek
|
Wysłany: 24.11.2011, 17:14:12
Witam, mam do zrobienia dosyć obszerną prezentacje odnośnie inżynierii tkankowej ( a w szczególności o hodowaniu in vitro struktur -uzyskiwanie w sposób sztuczny pełnych tkanek, rozwoju tej dziedziny nauki i rokowaniach na przyszłość), jednak szukając literatury nic nie znalazłam szczególnego, a w Internecie jak już coś jest, to nic precyzyjnego a też nie wiadomo co jest prawdą a co nie, no i nie wypada przepisywać wszystkiego z wikipedii bo to się mija z celem (:mam nadzieje, że ktoś siedzi głębiej w tym temacie, i mógłby podać jakieś przykładowe książki,publikacje, podręczniki, takie bardziej dla studentów,niż zainteresowanych amatorów i może jeśli ktoś by się orientował to na czym najbardziej powinnam się skupić i jak mniej więcej to ogarnąć. Byłabym, bardzo bardzo wdzięczna.
serdecznie pozdrawiam.
|
valparen
Dołączył: 26 Lip 2005 Posty: 346 Skąd: elbląg Studia: Biotechnologia UG-AMG Gdańsk
|
Wysłany: 24.11.2011, 20:29:17
nie siedzę w tym, ale:
- po polsku dostępna jest książka "hodowla komórek i tkanek"; jest gruba i raczej nie warto jej kupować specjalnie na prezentację; może znajdziesz ją w jakiejś bibliotece czy coś.
-jeśli chcesz znaleźć publikacje do takiej prezentacji, to polecam google scholar; wpisz jakieś hasła w stylu 'tissue engineering' i do tego dodaj 'review'. Powinny wyskoczyć jakieś przeglądowe artykuły na ten temat - szukaj jak najbardziej ogólnych tytułów. Jeśli będziesz miała szczęście to trafisz na 1-3 przeglądówki mówiące o obecnym stanie tej dziedziny i pewnie perspektywach na przyszłość.
Daj znać jak będziesz miała problemy z dostępem do tych artykułów.
|