Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Jak i kiedy trzeba zdobyć książki w bibliotece na ŚAM?

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Autor Wiadomość
iwona

iwona
Wysłany: 30.07.2005, 14:36:23

Z tego co słyszałam to są jakieś problemy ze zdobywaniem książek? Nie wiem na czym tozdobywanie polega? Proszę o wytłumaczenie co mam zrobić żeby je dostać.
Owieczka

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

Owieczka
Wysłany: 01.08.2005, 22:45:53

hej a co studiojesz na ŚAM w sumei widze ze bede miala ten sam problem Smile
Marcin
Moderator
Moderator

Studia: Biotechnologia UMCS Lublin

Marcin
Wysłany: 01.08.2005, 23:07:27

zdobywanie polega na tym, że jest pewna ilość książek, które mogą zostać wypożyczone na semestr, albo na inny okres czasu, oczywiście książek jest mniej niż chętnych więc kto pierwszy ten lepszy, musisz sprawdzić sobie jakie książki będą Ci najczęściej potrzebne (spytać się kogoś, albo sprawdzić w litaraturze zalecanej przy opisie przedmiotu w informatorze itp) i sobe je szybko wypożyczyć Wink
pozostłe książki - nie te do zdobywania - są do wypożyczania tylko na noc/weekend, wieczorem bierzesz, z rana oddajesz, więc często czasu nie starcza aby się nauczyć,
zdobywaie odnosi się do biblioteki wydziałowej, bo w głównej zawsze wszystko wypożyczone , trudno się dziwić gdy jest tam tylko po 1-2 egzemplarze książek
przynajmniej tak to wszystko u mnie wygląda...
leeloo

leeloo
Wysłany: 07.08.2005, 21:16:11

Na ŚlAMie wygląda to mniej więcej tak samo. niektórych książek jest naprawde bardzo mało. we wrześniu w wypozyczalni wisi kartka, od którego dnia dokładnie można przyjść po książki potrzebne na dany rok studiów. oczywiście im wcześniej się przyjdzie tym lepiej. Panie Bibliotekarki same Wam dadzą potrzebne książki, bo mają spis przedmiotów na każdy rok studiów, ale uważajcie na nie (na te Panie) - bywają niemiłe Wink
Owieczka

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

Owieczka
Wysłany: 08.08.2005, 21:45:09

leeloo powiedz w jakie ksiązki trzebabyło sie zaopatrzyc poprzez ich kupno?

---> naklpiej zrobiłabym z tobą wywiad środowiskowy, więc zaryzykuje i podaje moje gg: 6133498 więc jakbyś mogla to napisz conieco o tej uczelni Smile pozdrawiam Smile<-----
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.