Witam,
Mam problem, gdyż nie do końca rozumiem, jakie są kryteria na biologię na UŚ (gdyż biotechnologia są tylko w systemie dziennym, a mnie interesuje zaoczny). Dokładnie nie rozumiem krtterii przyjmowania z nową maturą, gdyż przeczytałam tam :
"Konkurs świadectw dojrzałości obejmuje 2 spośród 4 przedmiotów matematyczno-przyrodniczych: biologia, chemia, matematyka, fizyka z astronomią — wybrane tak, aby uzyskać maksymalną możliwą punktację. W przypadku gdy na świadectwie dojrzałości widnieje wyłącznie wynik egzaminu na poziomie rozszerzonym, mnoży się go przez dwa (2). Punktację ostateczną ustala się na podstawie sumy wyrażonego w procentach wyniku egzaminu maturalnego ze świadectwa dojrzałości na poziomie podstawowym (Apodst oraz Bpodst) i rozszerzonym (Arozsz oraz Brozsz ) w przypadku obu wybranych przedmiotów.". (http://www.irk.us.edu.pl/katalog.php?op=info&id=01-ZZBI06).
Chodzi mi o konkurs świadectw, bo nie wiem, czy choodzi im o świadectwa dojrzałości, czyli muszę zdawać na maturze 2 przedm mamemat-przyrodniecze, czy mowa o końcowe świadectwo?? Pytałam ich poprzez maila, lecz znów odesłali mnie do ich strony;/
Bardzo proszę kogoś o udzielenie odpowiedzi.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
>>ahh właśnie znalazłąm w starych postach, że trzeba zdawać 2przedm w tym jeden rozszerzony