Witam. Szukam informacji na temat studiowania na AR w Poznaniu. Jak jest z dostaniem się? Łatwo jest? Jaka jest atmosfera? Że trzeba sie uczyc to napewno jak to na biotech. , ale czy są jakies dodatkowe rozrywki? I wiele innych pytan wiec czekam na pomoc.......
saga_max
Wysłany: 08.09.2005, 10:14:36
hey, w tym roku na biotechnologię wpłynęło około 900 podań, a przyjęli 90 osób (chociaż limit miejsc wynosi 60), próg na biotechnologię wynióśł 91/100 pkt. I niestety tylko tyle wiem, bo tez dopiero zaczynam, a reszty chyba dowiemy się w październiku jeśli będzies miał jakieś informacje błbym bardzo wdzięczny gdybyś się podzielił, mój adres saga_max@wp.pl
zwykle jest tak, ze gdy przyjmują znacznie ponad limit, tutaj az 50% więcej, to będą chciali troche zmniejszyć ilość studentów w latach 1-3, na biotechnologii oczywiście prace magisterskie są wykonywane w laboratoriach, nie da się tak wciaskać kolejnych studentów, są problemy z wyboram pracowni magisterskiej, tj. nie wiem jak się u nas zakończyło, ale kilka osób miało pisać pracę w zakładach biologicznych, malutko związanych z biotechnologią...
więc uczcie się pilnie ;)
ziomek258
Wysłany: 21.06.2008, 18:03:41
Ja doszukuje się informacji do kiedy można składać tam dokumenty. Może mnie ktoś doinformować?