| Autor |
Wiadomość |
|
Owieczka
Dołączył: 31 Maj 2005 Posty: 101 Skąd: Ruda Śląska Studia: jestem absolwentem biotechnologii
|
Wysłany: 18.09.2005, 23:33:45
Hejka wszyscy przyszli studenki ŚAM jest nas 60, może troche dużo, ale fajnie by było się jakos zgadac przed rozpoczęciem nauki. ^^
|
jacobi
|
Wysłany: 28.09.2005, 21:19:34
Spoykajcie sie
dopuki mozecie ja jestem na drugim roku i powiem wam ze zacznie sie żeźnia  Ale nie martwcie sie uczelnia jest OK.Tylko trzeba sie troche przylozyc 
|
Owieczka
Dołączył: 31 Maj 2005 Posty: 101 Skąd: Ruda Śląska Studia: jestem absolwentem biotechnologii
|
Wysłany: 28.09.2005, 22:21:27
uuu to chyba nieciekawie sie zapowiada.. :/ ale co tam jak ktoś hcce to i góry przeniesie <optymistka>
|
Kinia3000
Dołączył: 29 Wrz 2005 Posty: 16 Studia: Biotechnologia ŚAM Katowice Sosnowiec
|
Wysłany: 29.09.2005, 14:50:10
Hej Owieczko nie matrw się kolega przesadza nie jest aż tak strasznie  Ja też jestem na drugim roku i aż takiej żeźni to nie było. Owszem trzeba czasem przysiąść nad książkami trochę strachu przed ćwiczeniami też było ale wszystko do zniesienia. Na dowód że nie było tak źle to powiem Ci że od nas pierwszy rok ukończyli chyba wszyscy  powodzenia życzę
|
diamond
|
Wysłany: 30.09.2005, 17:13:11
czy ktoś może wie czemu na SLAMIE w planie zajęć nie ma angielskiego?  dziwne to.....
|
Kinia3000
|
Wysłany: 30.09.2005, 18:10:24
Plan zajęć z angielskiego będzie wywieszony osobno na Ostrogórskiej w Studium Języków Obcych nie wiem możliwe że już jest, ale w to wątpie  proponuje iść się tam dowiedzieć, to jest tam gdzie dom studenta ale wchodzi się od tyłu
Ahaa to samo jeśli chodzi o wf też plan będzie osobno ale to w Studium Wychowania Fizycznego też na ostrogórskiej 
|
Owieczka
|
Wysłany: 30.09.2005, 20:24:05
kinia a gdzie to konkretnie?? a i co z informatyką a raczej nauka o informacji medycznej??
|
Kinia3000
|
Wysłany: 30.09.2005, 22:34:46
Angielski i wf to ten budynek gdzie dziekanat, z tym że na angielski wchodzisz od tyłu i na ostatnim piętrze, albo będzie plan albo będzie się można dowiedzieć kiedy będzie, jeśli chodzi o wf to wchodzisz z przodu i idziesz prosto szklanym korytarzem i dalej korytarzem i na końcu przy schodach będą drzwi i tu to samo albo będzie rozpiska wf albo wam powiedzą kiedy jej się można spodziewać. Co do informatyki to ona jest na drugim roku, teraz macie naukową informację medyczną, ale to jest po prostu jeden dosyć długi i baaaardzo nudny wykładzik i jakieś 2-3 spotkania z panią z biblioteki która wam powie jak korzystać z alepha, niestety jest to obowiązkowe  ale na temat tych zajęć też pojawi się wiadomość w gablotce  myśmy je mieli później nie na początku semestru 
|
diamond
|
Wysłany: 01.10.2005, 13:46:45
głupio się tak ciągle wypytywać ale może ktoś wie jeszcze gdzie dokładnie na pierwszym roku odbywają się laboratoria z chemii ogólnej i tych innych na SLAMIE, na ulicy Jagielońskiej podobno, ale w którym tam miejscu to już nie podali.........
ps: ten co układa plan na SlAMIE to chyba bardzo lubi kredkować  ale dowiedzieć sie coś z tego to juz nie lada wyczyn 
|
Kinia3000
|
Wysłany: 01.10.2005, 21:37:17
Chemia ogólna- na jagiellońskiej jak wejdziesz to idziesz prosto i pierwsze drzwi po lewej, chyba tam będziecie mieć  fizyczna będzie dopiero w drugiej połowie semestru a w drugim semestrze organiczna tak przynajmniej my mieliśmy. Co do planu to rzeczywiście mało się z niego można dowiedzieć podadzą ulicę a ty zgaduj w której sali, trzeba się przyzwyczaić
Jeśli chodzi o te chemie to radzę nie zapomnieć fartuszka, przypomnieć sobie podstawowe zadania i życzę nie trafienia do grupy Sochackiej (taka ruda kobieta) jest bardzo upierdliwa i chodzi się do niej zdawać po parę razy (mnie na szczęście to ominęło). Proponuję też od razu zdobyć w bibliotece książki do ogólnej (powiedzą wam jakie) bo z wykładów trudno czegokolwiek się dowiedzieć, no chyba że będziecie je mieć z kim innym czego życzę. To powodzenia wam
Ahaaa i pytajcie o co chcecie, wcale nie głupio tak wypytywać a ja chętnie odpowiem 
|
diamond
|
Wysłany: 02.10.2005, 08:19:08
wielkie dzięki za informacje (i to takie szczegółowe), ale człowiek naprawde czuje się troche zdezorientowany na pierwszym roku  a co do książek to podadzą je na zajęciach czy trzeba od razu iść do wypożyczalni i poprosić o zestaw książek na pierwszy rok? bo kobitki w bibliotece to chyba nie wiedzą tam jakie książki dać 
|
Kinia3000
|
Wysłany: 02.10.2005, 08:48:38
Na większości zajęć podadzą tytuły książek, ale wydaje mi się że jak pójdziesz do biblioteki i powiesz że chcesz ksiązki na pierwszy rok biotechnologii to panie tam będą wiedzieć co ci dać. Niestety teraz może być tak że niewiele książek dostaniesz bo większość już powypożyczana, więc im wcześniej pójdziesz tym większe szanse że jeszcze coś dostaniesz 
|
miss m
|
Wysłany: 02.10.2005, 12:54:33
czy są problemy z matmą? i czy da się wszystko zrozumieć? wypożyczyłam już część książek i wśród nich jest m.in. "elementy matematyki wyższej" i jak tak ją przeglądałam to nie rozumiałam absolutnie nic  . a fizyka? też ciężka?
|
Kinia3000
|
Wysłany: 02.10.2005, 16:34:35
Fizyka spoko, nie będzie to taka zwykła fizyka, raczej będą wam omawiać zasady działania ekg usg itp wszystko raczej łatwe do zrozumienia. U nas nie było z nią problemów. Jeśli chodzi o matmę to tu jest troszkę gorzej, ale też nie tak strasznie  Po pierwsze wykłady rzeczywiście przerażają bo po nich trudno cokolwiek zrozumieć ale na ćwiczeniach cały czas będziecie robić zadania przy tablicy więc wtedy wszystko się łapie  Dodatkowo pani profesor czasami lubi sobie pokrzyczeć ale da się przyzwyczaić  Generalnie matma też do przezycia, zrozumienia i zdania. 
|
miss m
|
Wysłany: 02.10.2005, 19:47:00
dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź, uspokoiłam się już trochę  mam nadzieję że spotkam Cię na uczelni bo sprawiasz wrażenie b. sympatycznej osoby:)
|