Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Czy biotech na AM Poznań sie sypie???

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
Piotras

Piotras
Wysłany: 08.10.2005, 08:46:04

W tym roku chciałem dostać się na biotechnologie na AM w Poznaniu. Niestety nie udało mi się (nawet po złożeniu odwołania) i teraz jestem na farmacji na tej samej uczelni. Ale wczoraj zadzwoniła do mnie pani z biura rekrutacji z AM i powiedziała, że jeśli chcę to mam dużą szansę zostać przyjęty na biotechnologię. Pani powiedziała że z 30 przyjętych pozostało 16 osób. Po namyśle zrezygnowałem bo na farmacji mi się podoba, mam juz książki, poznałem towarzystwo a i o prace łatwiej po studiach niż w przypadku biotechnologii. Dziwi mnie jak to jest możliwe, że na tak obleganym kierunku (12,6 osob na miejsce) mają nagle niedobór osób. Czyżby to miało znaczyć, że ten kierunek na tej uczelni się sypie a ludzie z niego masowo emigrują??? Pozostawiam ten temat do dyskusji. Pozdrawiam wszystkich.
Marcin
Moderator
Moderator

Studia: Biotechnologia UMCS Lublin

Marcin
Wysłany: 08.10.2005, 09:10:06

ciekawa sytuacja, jest tutaj na forum kilka osób z tej uczelni, jak wam się studiuje? jak to wygląda?
ironwoman

Studia: Biotechnologia UAM Poznań

ironwoman
Wysłany: 09.10.2005, 10:14:25

U nas na bitechu na UAMie przyjęli w tym roku 44 osoby, odeszły 3, ale sytuacja nie jest jeszcze taka jak na AM... O co tu chodzi?
Kirra

Kirra
Wysłany: 09.10.2005, 19:03:36

Moze wszystkim tym osobom udalo sie przeniesc na kierunek lekarski??
Owieczka

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

Owieczka
Wysłany: 12.10.2005, 22:24:07

noo u nas też kilka nie dotarło chodz potwierdzili swą chęć studiowania, tj byli na liście,ale przed rozpoczeciem sie chyba wycofali Neutral moim zdaniem to troche chamskie bo wiele osob z odwołąnia by pewnie mialo ochote zagrzac te miejsca, a co do AM w Poznaniu to jestem w wielkim szoku bo co jak co, ale chętnych było mnustwo, a teraz uczelnia musi rzebrać o studentów. Co jak co ale to jest nie fair.
Dianku:)

Wysłany: 13.10.2005, 20:01:28

hhyyhyhyh niom mamy hardcorowo:) ja sie dostałm na poczatku w tej pierwszej 16 a od wczoraj nam dowalili inne 15 osób z pod kreski nio i jednym słowiem nikt o nas nie pamieta mamy za to fizyke i biofizyke w wielkopolskim centrum onkologii świetne miejsce bedziemy pracowali na nowiutkim sprzecie Smile pozdrowionka:)
sin

Studia: Biotechnologia UM Poznań

sin
Wysłany: 14.10.2005, 09:58:44

sytuacja ma się tak a nie inaczej, poniewaz AM w poznaniu w przypadku rezygnacji ze studiow chciala specjalnego oswiadczenia (nie skreslala automatycznie w razie nie doniesienia dokumentow). Skoro wiec, wiele osob zlozylo na biotech jako na kierunek "awaryjny" to zajmowali miejsca.. a nastepnie jesli dostali sie gdzie indziej to nie powiadomili AM o rezygnacji... no i zostalo nas 16os na roku, a AM musiala to uzupelnic. i tyle Razz tzw niedociagniecie formalne Very Happy biurokracja Razz pozdrawiam wszystkich biotechnologow medycznych Cool Very Happy

Wysłany: 14.10.2005, 14:50:29

ale i tak mamy fajnie:) i ludki mamy fajne:) zwlaszcza nasza pierwsza 16 Smile bo reszty jeszcze nie poznałam za dobrze a najfajniejsze jezt to ze juz mamy koło normalnie super:/ pozdrowionka:)
bittersweet

Studia: Biotechnologia UM Poznań

bittersweet
Wysłany: 15.10.2005, 17:04:58

sypie sie???
ij nie powiedzilabym, własciwie wszystko powoli zaczyna sie układac
nie nudzimy sie na studiach zdecydowanie
oswajamy sie z znalizą matematyczna fizyką i biofizyką i kto wie jakie jescze przyjemności nas czekają
jest ciekawie jednym słowem
podpisuje sie pod wszelkimi superlatywami dotyczącyi naszej grupy
Smile
pozdrawiam wszystkich
i szczególnie przyszłych noblistów(seseses) z AM PoznańSmile

PS a w ogole zmieńcie tytuł tego tematu bo złe wrażenie robi:)
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.