Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

BIOTECHNOLOGIA NA SGGW!!! JAK SIĘ DOSTAĆ?! PROSZĘ O POMOC:*

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
un_garcon_gentil

un_garcon_gentil
Wysłany: 22.12.2005, 20:34:56

Hej!

Może i ten temat był już wałkowany, ale dla mnie jest on ważny...:)hehe. Chodzi mi mianowicie o to jak się dostać na biotechnologię na SGGW?głupie pytanie... Razz tzn czy w tym roku była uwzględniana nowa matura czy pisaliście jakieś egzaminy??? Jeśli była uznawana maturka to ile punktów wystarczyło, aby dostać się na biotech....(oczywiście mówię tu o bioli i chemi Very Happy )???Hmm....gdybyś ktoś był taki uprzejmy.... Laughing Wink

Pozdrawiam wszystkich i dzięki za odpowiedź (no mam nadzieję, że jakaś się pojawi Laughing Razz hehe)
M

M
Wysłany: 24.12.2005, 00:05:58

Aby starać się o przyjęcie musisz zdawać: 1) biologię i do wyboru 2) chemię, fizykę lub matematykę. Jeśli któregoś z przedmiotów nie zdajesz na maturze, to możesz później przystąpić do egzaminu z tego przedmiotu na SGGW. Oczywiście jeśli zdajesz dany przedmiot na maturze, nie możesz go zdawać na SGGW (tak było w tym roku). Ile wystarczyło???? Wystarczyło uzyskać 168 punktów w rekrutacji - tyle, że taka ilość punktów pozwoliła dostać się dopiero po III etapie, także radzę mieć ich więcej... Smile Jeśli chodzi o przeliczanie punktów z matury na punkty rekrutacyjne to wzór wg którego się je przelicza jest na stronie SGGW w dziale REKRUTACJA http://www.sggw.waw.pl/~konkurs/kandydat/ Myślę, że warto się postarać, bo szkoła jest chyba tego warta. Powodzenia życze!!!!!
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.