Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

To jest niewyobrażalne.Ile trzeba było mieć punktów na SGGW?

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
Bartek 328

Studia: Biotechnologia UW Warszawa

Bartek 328
Wysłany: 09.01.2006, 18:42:23

To straszne , zeby zdawać mature na ponad 90% i sie niedostawać.
Ja chciałbym dostać się na tą biotechnologie, taki mam cel teraz i wogóle ale sam już nie wiem. Chciałbym wiedzieć od ilu punktów ogólnie sie dostawali ludzie( jakie było min). Wiem , że to takie pytanie troche nienprecyzyjne ale było by dla mnie bardzo pomocne gdybyscie podali ile mieliscie i się dostaliscie. To pomogło by mi sie zorientować, wtedy zobaczył bym czy tyle by mi sie udało zdobyć. Nie chce próbować, stawiać sobie żmudnych celów jesli nie uda mi się tego osiagnąć. A nie chodzę do zbyt dobrej szkoły( nawet bardzo kiepskiej, od chem i biol mam najgorszych prawie nauczycieli) Bardzo duzo sie staram ale nic ponad mozliwosci.
Narazie pisałem próbną i
Z bioli p 82 i r 90
Z chemi tylko podstawawą 94

Ale sam nie wiem ja tą ocenić, mysle ze z prawdziwej bede miał troche wiecej bo np z chemi jeszcze nie powtażałęm nic a z biologi człewieka sie wogóle nie uczyłem.

Wasza pomoc i dobre chęci były by bardzo pomocne. Pozdr.
Bartek 328

Bartek 328
Wysłany: 09.01.2006, 20:23:07

A i jeszcze jedno - Odpowiedzcie czy naprawdę WARTO, bo wiem , że w Polsce pracy nie mam, a za granice mi się nie uśmiecha jechać. Smile Chciał bym zebyście odpowiedzieli na poprzednia prośbe bo ze wczesniejszych postach tego typu cos nie zabardzo było.

Z góry wszystkim dzieki Exclamation Exclamation Exclamation
Ulala

Ulala
Wysłany: 25.01.2006, 12:26:29

Trzeba zachować spokój. Będzie co ma być tyle Ci powiem. Mogę Cie pocieszyć, że zawsze można wszystko zmienić, to nie decyzja na całe zycie. Ja najpierw byłam na uniwerku, teraz na SGGW. Powiem Ci, że warto. Dla mnie na SGGW jest naprawde super (o ile Cie to pasjonuje). Trzeba się jednak liczyć, że napotka Cię kilka trudności w postaci rzeczy niemiłosiernie trudnych do zakucia. Ale przynosi to wiele satysfakcji!! I możliwość obcowania ze wsapniałymi naukowcami, którzy okazują się normalnymi ludźmi Smile Wydaje mi się, że nie do końca warto dzisiaj kierować się tym czy dostaniesz pracę po tym kierunku, bo teraz z praca w ogóle ciężko, nie?? Trzeba rozwijać swoje pasje!!!! Robić to co Cię kręci. A później wszystko samo się ułoży. Nie warto brnąć w jakieś g..
Z ilością punktów to Ci nie pomogę, bo jestem po starej maturze, dawno to było i nie orientuje się w takich sprawach, troche lekkoduchem jestem Wink Smile
Pozdrawiam
Bartek 328

Bartek 328
Wysłany: 25.01.2006, 19:47:06

Wielkie dzięki za odpowiedź! Razz
Twoje słowa podniosły mnie troche na duchu, mam nadzieje że tak bedzie , że damy radę Surprised
Powodzenia w studiowaniu Exclamation Exclamation

Ps. Też myśle , że należy rozwijać to co się lubi i nie patrzeć na zarobki- i to jest wspaniałe ale jednak dobrze by było coś osiągnąć , gdy się bedzię patrzećna "Zenka" z sąsiedztwa , który skończył jakieś zarzadzanie i marketing czy coś na prywatnej bez wymagań i kase zarabia. Confused

Pozdro.
Ulala

Ulala
Wysłany: 25.01.2006, 21:04:12

Również powodzenia życze. Aaaa i jeszcze jedno. Trzeba w siebie wierzyć Wink A biotechnologia jest naprawde suupppeerrrr Exclamation Exclamation Jeśli Cię to interesuje na serio, to trzymaj się tego.
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.