Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

UW vs SGGW

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
Kirra

Kirra
Wysłany: 03.02.2006, 22:08:35

Witam
Zamierzam studiowac biotechnologie, w przyszlosc chcialbym pracowac w charakterze naukowca. Przegladajac program studiow na UW zauwazylem ze od II roku wlasciwie wiekszosc przedmiotow wybieram sobie sam z puli ktora oferuja, podczas gdy na SGGW nie zauwazylem takiej mozliwosc. Na SGGW wiele przedmiotow jest wedlug mnie niepotrzebnych np etyka psychologia??, ekonomia. Duzo jest tez przedmiotow roliczych. Jak napisalem na wstepie interesuje mnie praca naukowa, planuje robic doktora, i zastanawiam sie czy SGGW da mi takie mozliwosci. czy nie lepszy jest uniwerek?. O SGGW slyszalem wiele przychylnych opini odnosnie wyposazenia, itp mimo wszystko boje sie ze charakter tych studiow nie za bardzo bedzie mi pasowal. Obecnie studiuje biologie na SGGW dlatego wolalbym zaczacbiotech na SGGW ale powyzsze obawy zniechecaja mnie troche do tego. Co o tym sadzicie?? bede wdzieczny za wszystkie informacje odnosnie tych kierunkow i opinie. chetnie pogadam z studentami i absolwentami ww. kierunkow moje GG: 4320063. Z gory dzieki za odp.
Bartek 328

Studia: Biotechnologia UW Warszawa

Bartek 328
Wysłany: 05.02.2006, 18:26:22

Cześć? A studiujesz I rok Biologii?
Można zadać takie pytanko ile miałeś z Bioli i się dostałeś?

A tak pozatym: Idz na SGGW, moja siostra tam studiuje biotech i jest super , mogła iśc na uniwerek ale wolała tam i z opini studentów słychać ze nie żałują.
Zresztą znam sporo osób , które sie przenoszą z UW na SGGW bo tam im nie pasuje. Zresztą dużym problemem UW jest kasa, a jak wiadomo praktyka jest ważna - samą teorią nie mozna żyć. Very Happy
pozdr.
Kirra

Kirra
Wysłany: 06.02.2006, 20:33:21

Tak studiuje teraz na I roku biologii SGGW. Mialem 90% rozsz. i 90% podstawa. W tym roku pisze jeszcze z chemii mature i chce na biotech. Moze faktycznie SGGW to lepsza opcja.
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.