Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

bio-chem na Politechnice Wrocławiskiej?

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
rebel

rebel
Wysłany: 06.03.2006, 23:26:22

mam problem dotyczący przedmiotów jakie są brane pod uwagę? czy wystarczy biologia i chemia na (poziomie rozszerzonym) ? a jak jest z językiem obcym? czy język angielski musze zndawac na poziomie takze rozszerz.?
Fasolka

Fasolka
Wysłany: 01.05.2006, 23:45:58

Ponieważ jest to politechnika, więc na pierwszym miejscu jest brana pod uwagę matematyka, jeżeli nie zdajesz jej na maturze, będzie możliwość zdać ją na egzaminach organizowanych przez uczelnię. Biologia natomiast wogóle nie jest brana pod uwagę, w czasie studiów w przedmiotach biologicznych będą wysokie progi, żeby zaliczyć przedmiot. Brana pod uwagę będzie fizyku lub chemia. A jezeli chodzi o język, to jest barna pod uwagę 10% z tego co uzyskasz, oraz 10% z języka polskiego.
Więcej informacji na stronie: http://www.ch.pwr.wroc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=202 oraz na http://www.pwr.wroc.pl/86207.xml
Jednak nie ma się o co martwić, dostać się dość łatwo, ze wzgledu na małe zainteresowanie politechniką (przynajmniej w ubiegłym roku)---> czyżby strach przed analizą Laughing , żeby przetrwać trzeba sie bardzo postarać. Życzę powodzenia
rebel

rebel
Wysłany: 03.05.2006, 08:51:04

Dzieki wielkie Ci za info. SmileSmile
A wiesz mam siostre która studiuje na polibudzie, ale ochrone środowiska. Ona jest z rocznika 85, takze zupelnie inny system punktowania, liczenia, przyjmowania był. skubana Razz Właśnie mnie poinformowała też że na Politechnike bardzo łatwo się dostać ale "przetrwać" jest trudno, tzn cięzko. a na Uniwerek jest sie trudno dostac a za to łatwo już jest pozniej w sensie "przetrwac".
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.