| Autor |
Wiadomość |
|
koh.samet
Dołączył: 20 Mar 2006 Posty: 26 Skąd: Biologia UJ Studia: studiuję inny kierunek niż biotechnologia
|
Wysłany: 20.03.2006, 17:55:41
Witam,
Szukam programu studiow (biotechnologia) na stronie AR, ale konkretnych informacji niestety nie ma tam zadnych.. Czy moglby mi ktos napisac, jakie przedmioty sie tam 'przerabia' (na pierwszych latach)? I czy istnieje mozliwosc dobierania sobie kursow dodatkowych?
Dziekuje z gory i pozdrawiam.
|
koh.samet
Dołączył: 20 Mar 2006 Posty: 26 Skąd: Biologia UJ Studia: studiuję inny kierunek niż biotechnologia
|
Wysłany: 20.03.2006, 19:00:42
Pytam dlatego, ze jestem na biologii UJ i mysle nad 'dobraniem' tego kierunku jako dodatkowego, bo nie chce rezygnowac z biologii. No i zastanawiam sie, czy moglabym sobie przepisac iles przedmiotow.
Aha, jestem na pierwszym roku.
Pozdrawiam!
|
Jully_
|
Wysłany: 20.03.2006, 22:28:51
Witam,
Jestem na biotehcnologii na Ar, I rok.
Na 1 semestrze sa nastepujace przedmioty:
-chemia nieorganiczna
-matematyka
-socjologia
-podstawy prawa
-ekonomia
-informatyka
-jezyk
-w-f
-filozofia przyrody
Na 2 semestrze:
-chemia organiczna
-mikrobiologia
-biologia komórki
-fizyka
-statystyka matematyczna
-jezyk
-w-f
-informatyka
Studiuja u nas dwie osoby na roku z biologii z UJ, i niektore przedmioty (te ktore im sie pokrywały z latami poprzednimi na UJ) mialy przepisane albo maja taki uklad, że przychodzą tylko na kolokwia. Zajęć nie można sobie wybierać (tylko w-f), są z góry narzucone.
|
koh.samet
|
Wysłany: 22.03.2006, 20:37:19
Dzieki Jully :)
Uf, troche dużo tych przedmiotów pozakierunkowych, prawo, socjologia.. Czy mogłabyś mi jeszcze powiedzieć, czy dużo godzin na nie jest przeznaczone?
Pozdrawiam
|
koroibos
|
Wysłany: 23.03.2006, 22:27:48
Własnie mam pytanie czy matematyka i fizyka jest trudna na tym kierunku bo chce studiować biotechnologie ale boje sie tych przedmiotów!
|