Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

uniwersytet wroclawski biotechnologia - kto chetny?

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Autor Wiadomość
oladziadus

oladziadus
Wysłany: 15.05.2006, 23:35:10

Hey,
mam pytanie:) kto z Was chce skladac podanie na biotechnologie na Uniwersytecie Wroclawskim?
Jezeli moge spytac:), to ile przedmiotow sposrod rekrutacyjnych zdawaliscie?
Pozdrawiam,
OLA
oladziadus

oladziadus
Wysłany: 15.05.2006, 23:36:00

Przepraszam za literowki:)
Admin
BioTechnolog.pl
BioTechnolog.pl

Admin
Wysłany: 15.05.2006, 23:58:04

w prawym, górnym rogu jest ikonka-link do edycji napisanego posta,
najlepiej będzie jak poprawisz te błędy,
i przy okazji napiszesz jakiś konkretny tytuł swojego tematu
malf

Studia: Biotechnologia PWroc Wrocław

malf
Wysłany: 20.05.2006, 12:39:25

Ja zdawałam tylko biologię i chemię, ze szczególnym naciskiem na biologię, gdy okazało się, że rekrutacja obejmuje tylko jeden przedmiot, a drugi liczy się później Wink No i do tego angielski. Wszystko na rozsezrzonym.
Jestem ciekawa od ilu przyjmowali w tamtym roku, bo wszędzie tylko informacje o SGGW a o UWr już wszyscy zapomnieli... Wink
Flos

Studia: studiuję inny kierunek niż biotechnologia

Flos
Wysłany: 20.05.2006, 16:45:54

wlasnie mnie to bardzo ciekawi jak to jest na UWr bo ja spotkalam sie z dwoma sposobami rekrutacji i jeden jest taki wlasnie jak powyzszy a drugi zaczyna sie od chemii, czy ktos moglby mnie wyprowadzic z bledu?
malf

malf
Wysłany: 21.05.2006, 09:50:39

Hmm... Na stronie instytutu napisali, że

Cytat:

O przyjęcie na studia mogą starać się ci kandydaci, którzy na maturze zdawali biologię lub chemię na poziomie rozszerzonym. O kolejności przyjęć decydować będzie suma punktów procentowych uzyskanych przez kandydata z następujących przedmiotów: biologia, chemia, język obcy, matematyka, fizyka. Jeżeli kandydat zdawał przedmiot na poziomie rozszerzonym stosowany jest przelicznik 1,5. Brany jest pod uwagę wyłącznie wynik z pisemnego egzaminu maturalnego. W przypadku, gdy jednakową liczbę punktów uzyska większa liczba kandydatów tylko z nimi zostanie przeprowadzona rozmowa sprawdzająca przydatność do studiów według zasad ogólnowydziałowych, która odbywa się w pierwszej połowie lipca.

więc pewnie oboje mamy rację Wink Można wybrać biologię lub chemię, choć wg mnie biologia jest bardziej pokrewna biotechnologii i to na nią powinno się kłaść większy nacisk. Ale to tylko moje skromne zdanie Razz
Flos

Flos
Wysłany: 21.05.2006, 15:09:34

tez tak mysle, choc chemii tam nie malo.
chodzi mi glownie o to czy oni patrza na jeden przedmiot i jesli sa zbierznosci punktowe to patrza na drugi? jak to rozumiec Smile z gory dzieki za odpowiedz
oladziadus

oladziadus
Wysłany: 22.05.2006, 17:55:28

Jest calkiem inaczej Laughing
Radze zadzwonic do dziekanatu tym, ktorzy nie wierza Idea Rozmowa kwalifikacyjna na biotechnologie na Uniwersytecie Wrocławskim, byla owszem, ale w zeszlym roku(w tym roku TYLKO dla osob z tzw "stara matura"). W tym roku rekrutacja dla "nowych maturzystow" polega na zsumowaniu punktow z przedmiotow: biologia, chemia, fizyka, matematyka i wydaje mi sie ze z jezyka obcego. Wtedy ewentualnie gdy pojawia sie osoby z TAKA SAMA punktacja beda wazne wyniki procentowe z poszczegolnych przedmiotow(wg "rangii" przedstawionego w informatorze rekrutacyjnym Uniwerystetu). Jeszcze raz odsylam na STRONE GLOWNA Uniwersytetu Wroclawskiego a nastepnie do zakladki pt."rekrutacja" i namawiam do otworzenai pliku pdf z informacjami o rekrutacji Razz ( strona w informatorze: 88 )
POWODZENIA! Smile

P.S.
Oto link:
http://www.uni.wroc.pl/!nowastrona/?sec=news&id=1
malf

malf
Wysłany: 24.05.2006, 19:35:31

Łee to jedna wielka lipa, skoro ktoś nie zdawał matmy i fizy Neutral
Justka

Studia: Biotechnologia UWroc Wrocław

Justka
Wysłany: 30.06.2006, 16:59:42

a czy moze mi ktos opisac jaka byla rozmowa na biotech na uwr? zadania,luzna rozmowa..?
LadySakh

LadySakh
Wysłany: 06.07.2006, 23:18:00

to moge miec szanse z biologia,angielskim,chemia,fizyka-wszystko rozszerzone,na biotechnologie na univ wroc?Razz
AnKa_89

AnKa_89
Wysłany: 20.02.2008, 18:40:55

z tego co czytałam to wystarczy chemia i jeden z wybranych przedmiotów : biol, fiz, matma. Tak to rozumiem. A co do rozmowy kwalifikacyjnej to chyba jej nie ma, prawda? chodzi mi o kandydatów z "nową maturą" czyli zdających w roki 2008:D
i zastanawiają mnie jakiemogą byc progi, a szczególnie jakie były w tamtym roku?? Ma ktoś może pojęcie?
rebelkaa88

Studia: Biotechnologia UWroc Wrocław

rebelkaa88
Wysłany: 21.02.2008, 13:43:28

W zeszłym roku ostatnia osoba miała 512 pkt o ile dobrze pamietam, badz cos kolo tego. Ale nie patrz na te rekrutacje z zeszłego roku. W tym roku zmienili sposob rekrutacji, biora chemie i dodatkowy, wybrany przez ciebie przedmiot. Maxymalna liczbe pkt jaka mozna bedzie uzyskac to 200, sumuja tylko poziom rozszerzony. Chętnych na ten kierunek napewno nie jest mało, także progi bedą podobne do tych jak na farmacje. Gdzies w granicach 160-170-180. Wink Rozmowy kwalifikacyjne obejmują tylko maturzystów ze starą maturą.
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Przed studiami biotechnologicznymi
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.