1. biotechnologia medyczna na u. wrocławskim? na czym dokładnie to polega?
2. ile osób jest na jedno miejsce?
3. jak wyglądają zajęcia teoretyczne i w laboratorium?
4. czy jest duzo fizyki i czy jest ona bardzo trudna?
5. jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? czy odbędzie sie podczas tegorocznej rekrutacji?
6. i pytanie do pierwszorocznych biotechnologów: na co mam zwrócić najbardziej uwage podczas przygotowan do tego kierunku?
1. specjalizacja studiow magisterskich. przedmioty ukierunkowane na zastosowania medyczne biotechnologii. uwazana za najbardziej "lajciarska" ze wszystkich 3 do wyboru

a wg mnie ma najciekawsze przedmioty - bo szeroki przekroj. zreszta po nowej akredytacji kierunku i programie, w zwiazku z tym, ze na mgrskich i tak wiele przedmiotow sie wybiera samemu - specjalizacja stala sie de facto tylko i wylacznie napisem na papierach
2. zwykle okolo 5 - kiedys wynikalo to z calkiem sensownych egz wstepnych (malo, dobrze przygotowanych chetnych), teraz z tego ze kierunek uwazany jest za "specyficzny" chyba....
3. laborki sa od 1szego roku - duze grupy, lub praca w mniejszych zalezy. bardzo fajne, bardzo duzo ich, i mozna sie sporo nauczyc jak ktos chce. wyklady zaleznie od prowadzacego - zwykle rozsadnie prowadzone.
4. po zmianie programu wlasiciwie jej nie ma. nawet chemie fizyczna zlikwidowali

zostaly tylko poszczegolne zagadnienia na innych przedmiotach (swiatlo, termodynamika etc) - nic trudnego dla kazdego srednio rozgarnietego
5. teraz to nie wiem jak wyglada

kiedys to byl zwykly egzamin tylko sie tak dla niepoznaki nazywal
6. no to nie do mnie pytanie
__ wiecej o studiach jako takich na stronie kola
www.ibmb.uni.wroc.pl/kolo - tam jest opis przedmiotow