Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Biotechnologia w Częstochowie

Idź do strony 1, 2  Następny
WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Autor Wiadomość
enka

Studia: Biotechnologia UŚ Katowice

enka
Wysłany: 07.07.2006, 10:59:22

Witam
poszukuję osób które zorientowane są w temacie-i mogą mi powiedzieć coś na temat biotechnologii na tej uczelni-Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie. Interesuje mnie wszystko-czy jest ciężko, jak wyglądają ćwiczenia-terror czy poprostu rozwijająca praca naukowa, jaki jest poziom uczelni w porównaniu z innymi, co z pracą po tych studiach-ciężko znaleźć cokolwiek w zawodzie, i tym podobne informacje. Studiuję na UŚiu, ale niestety przeprowadzam się w okolice Częstochowy i zastanawiam się czy się nie przenieść-tylko: czy na tym więcej nie strace niż zyskam? Proszę Was o w miarę szybką odpowiedz,
pozdrawiam
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 07.07.2006, 17:22:33

przede wszystkim dowiedz sie, czy jest w ogole mozliwosc przepisania sobie przedmiotow, bo nie zawsze uczelnie daja taka mozliwosc. niestety na temat czestochowskiej Akademii nic nie wiem, ale daje tylko taka ogolna uwage Wink

pozdrawiam i zycze powodzenia!
enka

enka
Wysłany: 07.07.2006, 22:38:21

przepiszą, rozmawiałam już wstępnie z dziekanem-tylko miał do mnie 'za dobre' podejście, odniosłam wrażenie że przyjmą mnie wręcz z otwartymi ramionami. Teraz mam więc czas na zastanowienie się i przemyślenie wszystkiego-więc pomóżcie, może znacie kogoś kto wie coś o tej uczelni?
Admin
BioTechnolog.pl
BioTechnolog.pl

Admin
Wysłany: 07.07.2006, 23:03:04

no, po to właśnie to powstało, dla osób, które interesuje "wszystko" o danej uczelni:
http://www.biotechnolog.pl/biotechnologia,studia,26.htm

44 wypowiedzi, nie ma sens przepisywać to co tam zostalo napisane nt. "wszystkiego", nie sądzę, aby przez internet, od nieznanych osób można bylo otrzymać inne informacje, jak to nie jest wystarczające, to niestety wizyta na uczelni i rozmowa osobista ze studentami będzie konieczna... szkoda, ze nie złapałaś tam jakiegoś studenta, a tylko dziekana..

ewentualnie zadawaj konkretne, szczegółowe pytania...
enka

enka
Wysłany: 12.07.2006, 18:09:25

jeśli chodzi o dalsze pytania to:
czy naprawdę jest tak z tą uczelnią że wszyscy wiedzą jaki to niby niższy poziom jest?
jak jest z wyjazdami na socratesa? czy zagraniczne uczelnie nie kręcą nosem że tylko nie częstochowa? i czy dyplom tej uczelni za granicą nie jest postrzegany jak u nas-że bardziej pedagogiczny czy bardziej biotechnologiczny (martwi mnie czy po tej uczelni zostanie mi tylko praca w szkole Confused )
a praktyki laboratoryjne w wakacje-czy udało się komuś załapać na coś takiego? czy uczelnia umożliwia i stwarza tego rodzaju kontakty z firmami?
anonimowy1989

anonimowy1989
Wysłany: 12.07.2008, 00:32:42

Witam, zastanawiam sie czy mam jakies szanse zeby dostac sie na biotechnologie na AJD w Czestochowie, pisalem mature rozszerzona z biologii (62%) i chemii (33%) polski podstawa 57% . Mozecie mi jakos pomoc? Nie wiem czy zabezpieczac sie innymi kierunkami czy tez nie, za odpowiedzi z gory dziekuje , pzdr
kasiakitek

Studia: Biotechnologia Akademia Częstochowa

kasiakitek
Wysłany: 12.07.2008, 06:21:08

masz szanse. jeszcze jezyk obcy sie liczy. jeżeli nie zmniejszą liczby osób na tym kierunku.
no ale ryzykiem byłoby złożyć tylko na jeden kierunek.
anonimowy1989

anonimowy1989
Wysłany: 12.07.2008, 17:51:03

A wiesz moze jak jest z chemią na tym wydziale? W rejestracji podalem wynik z fizyki 42% , dodatkowo liczy sie polski i obcy (90%) . Jest duzo chetnych?
kasiakitek

kasiakitek
Wysłany: 12.07.2008, 19:31:48

na chemi teraz chyba 50 osob przyjeli.
ale nie wiem czy tylko tyle miejsc czy tylko tylu kandydatów..
dośc ciężko jest na chemi. ale 1 rok bez problemow sie da przeżyć.
Jagutka

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

Jagutka
Wysłany: 19.07.2008, 10:33:11

Jak składałam papiery na AJD to wraz z koleżanką pytałyśmy się ile jest kandydatów na dane kierunki.Na I rok biotechnologii Stacjonarnej jest juz ponad 450 kandydatów.
kasiakitek

kasiakitek
Wysłany: 20.07.2008, 09:48:18

z czego dla 300 Częstochowa to koło ratunkowe i lisa sie szybko zwęzi... Chyba że w tym roku stała sie bardziej atrakcyjna bo mamy magisterke.. no nie wiem
Przemo

Przemo
Wysłany: 29.07.2008, 20:29:46

Witam,

Ja studiowałem 1 rok na AJD a drugi konczę na UŚ. Z przepisaniem przedmiotów i odrabianiem różnicy programowej nie ma problemu raczej w obie strony. Zajęcia na UŚ mają wyższy poziom, jest też więcej ćwiczeń laboratoryjnych. Szkoda tylko że kładą nacisk na rośliny. Na AJD...hmm, może po otwarciu magisterskich będą mieć więcej przydatnego sprzętu.
_włochu_

Studia: Biotechnologia ŚAM Katowice Sosnowiec

_włochu_
Wysłany: 10.12.2008, 17:08:31

PostWysłany: 19.07.2008, 10:33:11
Jak składałam papiery na AJD to wraz z koleżanką pytałyśmy się ile jest kandydatów na dane kierunki.Na I rok biotechnologii Stacjonarnej jest juz ponad 450 kandydatów.

w życiu w to nie uwierzę xDDDDDDDD ajd to miejsce gdzie idzie kazdy, powtarzm kazdy kto:
1) nie wie gdzie isc a jest z okolic czewy
2) nie dostal sie nigdzie gdzie chcial a ma blisko
3) nie chciał isc do cosinusa bo wydawało mu sie że ajd lepiej brzmi Laughing

wiem jak jest bo znam osoby ktore chodza do tej szkoly, biotechnologia na ajd.. lepszy cosinus na prawde.. najsmieszniejsze jest to ze o ajd opowiadala nam nauczycielka z liceum ktora uczyla przez pewnien okres (za młodu) na ajd i przytaczala autentczny przykład że są miejsca pracy w czewie gdzie nie przyjmują CV osób które skonczyły miejscowa wyższa uczelnie - taki tam poziom - Very Happy (urzędy etc _ wiem że to nie po biotech ale z biotech analogicznie byłoby, gdyby byłby miejsca w tamtejszym miescie - bo tamtejsi ludzie wiedza co to za szkoła)

nikogo nie obrażam- taka jest prawda o tej uczelni
florcia_007

Studia: kandyduję na biotechnologię

florcia_007
Wysłany: 09.03.2009, 15:52:35

Czy ciężko się dostać na biotechnologie na AJD ?? z matury próbnej miałam ok 60% biologia rozszerzona, 60% polski podstawowy, 85% rosyjski podstawowy.. Myślę, że w maju pójdzie mi podobnie.. Napiszcie proszę, czy mam szanse żeby się dostać na tą uczelnie? javascript:emoticon('Confused')
_włochu_

Studia: Biotechnologia ŚAM Katowice Sosnowiec

_włochu_
Wysłany: 09.03.2009, 16:53:51

bez najmniejszych problemów, dostaniesz sie nawet jesli spiepszysz mature xD
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.