Witam ;]
Jestem ciekaw, z kim też przyjdzie mi studiować od października.
Do administratora - istnieją podobne tematy, ale konkretnego, co do przyjętych na tej uczelni, jeszcze nie ma, tak więc proszę o niekasowanie... ale nie obrażę się, jeśli poleci ;].
Zresztą w ogóle cyrk miałem z papierami. Miałem kilka nieprzespanych nocy właściwie. Dowiedziałem się najpierw, że zostałem przyjęty na biologię do Gdańska. Na biotech mi zabrakło (słabo napisana matura ze słuchu z angielskiego). Dowiedziałem się jednakże, że mają kilka wolnych miejsc na biotechu w Gdańsku, a ja byłem bardzo wysoko. Więc wysłałem im oryginał świadectwa ... i okazało się, że lista była nieaktualna. Tym czasem zadzwoniłem do Warszawy i powiedziano mi, żebym przywoził oryginały, bo mam ogromne szanse tam dostać się na biotech, a już 100%-owo jestem na biologii.
Więc zaczął się cyrk... najpierw zawiozłem do Warszawy odpis (500km w jedną stronę), później wróciłem i z modlitwą w oczach czekałem, aż dojdą do mnie papierki z Gdańska. Stał się cud (tak pani na poczcie określiła dotarcie papierów w tym terminie) i je otrzymałem i dziś zawiozłem.
Jestem na liście, ale wciąż jeszcze ciężko mi się połapać we wszystkim ;]
Jak tam u Was? Będą studiować ze mną jakieś osoby z forum?
Majka
Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 47 Skąd: UW Studia: Biotechnologia UW Warszawa
Jajjaja hahaha własnei się dostałem jezu nie wiem co zrobić, biotech to było moje marzenie a juz sie nastawiłem na akademie medyczną na analityke , nawet byłem na spotkaniu z ludzmi integracyjnym spoko czad i wogóle a teraz tak nagle , kurde jeszcze teraz cały dzień będe myślał , ale Antrax chyba sie raczej spotkamy
obcy
Wysłany: 20.08.2006, 09:18:20
gratulacje !
Atrax
Wysłany: 20.08.2006, 20:52:30
Dzięki, a Tobie powodzenia za rok ;)
czeri
Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 9 Skąd: stolica Studia: Biotechnologia UW Warszawa
Wysłany: 21.08.2006, 09:42:00
od paź. bede na uw na biotech.właśnie trafilam na to forum. super ze jest takie. szoda tylko ze tak pozno go odkrylam bo moze bym nie poszla na biotechnologie na uw. po przeczytaniu paru opinii tego kierunku juz sama nic nie wiem :(
mam nadzieje ze tonie byl az tak zly pomysl.
napiszcie cos plis !!ze jest super i fajnie i w ogole :D !!!!!
obcy
Wysłany: 21.08.2006, 10:33:04
hehe jak mi to za dwa;]
Atrax
Wysłany: 21.08.2006, 12:54:29
czeri napisał:
od paź. bede na uw na biotech.właśnie trafilam na to forum. super ze jest takie. szoda tylko ze tak pozno go odkrylam bo moze bym nie poszla na biotechnologie na uw. po przeczytaniu paru opinii tego kierunku juz sama nic nie wiem
mam nadzieje ze tonie byl az tak zly pomysl.
napiszcie cos plis !!ze jest super i fajnie i w ogole !!!!!
Okej, jest super i fajnie i w ogole
... ale teraz dobiję Cię...
Wieść gminna niesie, że tam w ogóle żyją w piwnicach krokodyle, a kadra nocami włazi na drzewa, ogłusza studentów maczugami, zanosi do jaskiń i.... lepiej nie mówić
Wiesz, bez przesady ;] Na każdej uczelni znajdą się formaliści, którzy mówią coś RAZ i jak nie zrozumiesz, to sobie możesz za nimi latać i nie ma zmiłuj. Prawda jest taka, że jak się uczysz, to dasz radę ;]
Zresztą znajomy kończył biotech na UW i poza niektórymi (co naturalne) przypadkami, jest zadowolony.
P.S. Nie zapomnij, że wszyscy jedziemy na jednym wózku ;]
Opinie na forum biotechnolog.pl czytałem i nie zrobiły na mnie wrażenia. Jedni zachwyceni, drudzi zdołowani, jak to bywa wszędzie.
czeri
Wysłany: 21.08.2006, 15:41:45
hm, mh y.
nie za bardzo rozumiem . to gdzie ty studiujesz, jessli mozna spytac.na biotech uw czy nie?
bo tak piszesz o opinii kolegi a nie swojej?
i nono!! nieladnie tak straszyc nowiutkie,niedoswiadczone,nic niewiedzace i bojace sie prawie studentki!
jakimis krokodylami
tez w sumie zauwazylam ze sa rozne opinie tak jak to ze wszystkim bywa ale jednak wiekszoac byla negatywna i to mnie zmartwilo.ale w polsce tak juz jest ludzie caly czas na wszystko narzekaja.mam nadzieje ze ja narzekac ne bede.
Atrax
Wysłany: 21.08.2006, 16:50:45
Damy radę.
Ja też pierwszy rok i też UW.
I pamiętaj, wiara w siebie, wiara w siebie, a będzie dobrze.
Grażyna z Czaszyna zaczynała jako pracownik stajni, a dzięki wierze dziś jest wielkim murzynem i gra w NBA.
A na poważnie, to każdy ma jakieś obawy. Na pewno lekko nie będzie i nawet się na to nie nastawiam :]
A przytoczyć mogę jedynie opinie znajomych, którzy tą uczelnię kończyli, bo ja na niej byłem na razie dwa razy...zawieźć odpis i oryginał .
I pamiętaj, że wszędzie znajdą się malkontenci i wszędzie są ludzie i ludzie. Raz trafisz na istotę z ludzkimi uczuciami, raz na... :]
Pozdrawiam i do zobaczenia w październiku :]
Atrax
Majka
Wysłany: 21.08.2006, 17:10:24
Ej, nie przesadzajmy. Ja w pażdzierniku zaczynam III rok na UW i naprawde nie załuje, że wybrałam tą a nie inną uczelnie. Z resztą co tu mówić, każdy ma nieco inne oczekiwania co do uczelni i trzeba po prostu na własnej skórze się przekonać jak to wszystko wygląda. Mi się podoba, co nie znaczy, że w 100%.
Jeżeli potrzebujecie porady starszej koleżanki, to chętne pomogę.
No racja, ja juz tez dzisjaj byłem ,dowiozłem orginał i spoko ludzie super,
a gadanie, że jest tak czy inaczej to głupota, zreszta nei am co sie sugerować tymi w pisami na tej stronie zobaczcie kiedy były te wpisy a to i tak gadanie, zwsze jest tak , że ludzie spowdziewaja sie nei wiadomo czego , chcieli by luz i fajnie a to nue liceum , moja Siostra poszła na ten wspaniały biotech sggw i tez narzeka ze by wolała dalej do LO.
Więc to jak będzie zależy od nas, ja bym tylko chciał byśmy sie jakoś integrowali i wspierali a nie każdy sobie, jeśli bedziemy wyskakiwac czasami na piwo to ja będe happy
Aha, jakby biotech uw był taki kiepski , to nie był by w rankingach 3-4 na wszystkie szkoły znaukami biologicznymi
czeri
Wysłany: 21.08.2006, 20:06:08
nooo! wlasnie na takie odpowiedzi czekalam
i na szczescie to byla taka moja tylko pierwsza reakcja.
po zastanowieniu sie, problem ktory tam poruszaja najczesciej czyli za malo praktyki nie jest dla mnie az takim problemem bo tak w ogole to chcialam na poczatku isc na sama biologie czyli interesuje mnie bardziej nauka dla nauki niz robienie uzytku z niej,mimo ze to nie jest za bardzo przyszlosciowe. a na biotechnologii uw jest duzo teorii a przy okazji ma sie wyksztalcenie biotechnologa wiec jest jakas przyszlosc o wiele lepsza niz biologa.
i w ogole fajnie ze juz jakis mini klimat mozna zalapac tu na forum
podsumowując:
I'M HAPPY
a tak na marginesie, co myslicie o obozach tych integracyjnych? warte sa czegos ? czy nic nie warte
Znaczy Czeri , że jesteś juz moim kolegą z roku
Problem praktyk , podobno to zależy od studenta , jaką droge wybiera czy droge naukową czy jakoś bardziej wbranży.
Ja myśle ze jednak to jest uw więc chyba źle nas nie przygotują, to nie jest jakaś drugo-rzędna szkoła gdzie sobie mogą ot tak
hehh jeśli chciałeś na biole dla nauki, a nei robienia z niej uzytku a tu bęc
Niestety dla ciebie, a może stety się przekonasz ale definicja biotechnologi sama w sobie właśnie mói o tym ze biotechnologia polega na wykorzystywaniu wiedzy dal potzreb i uzytku ludzkosci
w skrócie , biotechnolog musi posiadać wiedze biologa w jednym palcu i umiec ją wykorzystać
Majka
Wysłany: 21.08.2006, 20:45:04
Co do obozów integracyjnych, to ja nie bylam, ale moi znajomi z roku, którzy się wybrali, byli potem zadowoleni. Plusem napewno jest to, ze poznjaesz ludzi jescze przed rozpoczęciem zajeć, potem zintegrowac sie na zajeciach troche trudno. Bo co przedmiot, to inni ludzie na ćwiczeniach (nie mamy stałych grup). W sumie to też zależy od tego jak na ogół szybko się integrujecie w nowym środowisku.