Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

!!!Pytanie do studentów UJ!!!

WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Autor Wiadomość
silkmoon

Studia: studiuję inny kierunek niż biotechnologia

silkmoon
Wysłany: 29.08.2006, 15:05:27

Mam pytanie do studentów biotechnologii UJ III roku i wyższych:
Ile osób po II roku doszło do was ze Studiów Matematyczno Przyrodniczych?
Ile osób 'odpada' w ciągu 2 pierwszych lat?

Dostałam się na biotecha na polibudę warszawską, a dziś zadzwonili do mnie z komisji rekrutacyjnej z wydziału fiz., astronomii i inf. stosowanej uj, że są wolne miejsca na smp. Na stronie internetowej wydziału przeczytałam, że po II roku istnieje możliwość wyboru biotechnologii jako kierunku wiodącego, pod warunkiem, że spełnia się minima programowe i są wolne miejsca na biotechu (tylko 1 miejsce jest bezwarunkowo zarezerwowane - większa ilość zależy od wolnych miejsc). Biotechnologia na ujocie to moje marzenie, ale nie mogę porzucić politechniki, jeżeli się nie dowiem jakie są realne szanse studiowania bt na smp. Pomóżcie mi bo mam czas do końca tygodnia!
krzyhood

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

krzyhood
Wysłany: 29.08.2006, 19:39:57

Witam!
Nie rezygnuj z polibudy. Ale to zalezy co chcesz robic potem, bo jak kariera naukowa to lepiej uniwerek ale jak chcesz pracowac jako inżynier w przemyśle to akurat warszawska polibuda jest moim zdaniem najlepsza. Ja zostałbym na polibudzie, mają ciekawe przedmioty przemysłowo-inżynieryjne Smile
Olik

Olik
Wysłany: 29.08.2006, 19:58:45

Jeżeli krzyhood marzy o UJ, to pewnie marzy o czymś bardziej naukowym niż przmysłowym. SMP imho to niesamowite studia. Jeżeli chodzi o realia, to Nas odpada raczej mało... Nno, może się znaleźć pare miejsc. Radzę Ci raczej popytać na forum SMP - oni Ci doradzą lepiej jeśli chodzi o fakty związane ze studiowaniem btch poprzez SMP. Jeśli dalej jest taka możliwość - ja wybrałabym SMP. Nawet w pierwszej kolejności niż btch.
silkmoon

Studia: studiuję inny kierunek niż biotechnologia

silkmoon
Wysłany: 30.08.2006, 08:08:35

I w tym problem, że ja właśnie chciałabym studiować na uniwerku lub akademii medycznej (chcę studiować bt medyczną), ale dostałam się tylko na polibudę (próbowałam na mwb w gdańsku ale nie udało się). A studentów smp popytam, może coś powiedzą Smile
krzyhood

krzyhood
Wysłany: 30.08.2006, 15:36:27

Olik, ja nie marzę o UJ, już skończyłem biotechnologię (w Poznaniu), a teraz mieszkam w Krakowie ale bez pracy w zawodzie :/
Olik

Olik
Wysłany: 30.08.2006, 21:01:28

Aj, przepraszam, pomyliłam Cię z inicjatorem wątku... Mimo wszystko mam nadzieję, że nie jest tak źle w tym Krakowie Wink
krzyhood

krzyhood
Wysłany: 31.08.2006, 20:24:45

W Krakowie nie jest źle, powiem nawet że jest sympatycznie Smile ale jeśli chodzi o pracę w zawodzie to jej po prostu nie ma. Jedyny chyba związek z biotechnologią ma IBSS BIOMED na al. Sosnowej ale oni nikogo nie potrzebują:/, no oczywiście oprócz tego są jakieś firmy mające mniejszy bądź większy związek z biotechem np. firmy farmaceutyczne lub firmy CRO lub jakiekolwiek inne, lecz tam albo jest stała kadra od wielu lat i żadnej pracy w laboratoriach nie ma albo jest praca ale jako przedstawiciel lub monitor badań klinicznych. Ja szukałem więc (i szukam) pracy jako rep lub CRA bo nic innego za w miarę rozsądne pieniądze w zawodzie nie ma. Póki co mam pracę (od paru dni:) ) ale to raczej tak aby się gdzieś zaczepić na początek, praca w służbie zdrowia powiedzmy:)
Pozdrawiam i życzę nam wszystkim aby sytuacja na rynku pracy się zmieniła na naszą korzyśćSmile
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » Studia i dalsza edukacja
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.