| Autor |
Wiadomość |
|
karolina478
|
Wysłany: 07.09.2006, 19:48:43
Szukałam tutaj takiego tematu ale cos nie moglam znalesc wiec zagkladam wlasny. Interesuje mnie biotechnologia i to wlasnie na politechnice ale chcialabym sie dowiedziec cos wiecej. Czym studia na polibudzie roznia sie od stodiuw na uniwerku? Czy jest duzo matematyki fizyki? Co po biotechnologi na polibudzie mozna robic? I ogolnie jakies informacje o tej wroclawskiej uczelni. Z gory dziekuje za odpowiedzi:)
|
Marcin Moderator

Dołączył: 21 Wrz 2004 Posty: 570 Skąd: UMCS Lublin Studia: Biotechnologia UMCS Lublin
|
Wysłany: 07.09.2006, 22:10:46
już trochę 'klepaliśmy' na temat studiów na uniwersytatach, politechnikach, akademiach, itd.. np:
http://www.biotechnolog.pl/forum/temat-57.htm
http://www.biotechnolog.pl/forum/temat-324.htm
Cytat:
Czym studia na polibudzie roznia sie od stodiuw na uniwerku?
ów ów ów ów ów 
|
karolina478
|
Wysłany: 17.09.2006, 12:23:30
Dziekuje bardzo za odpowiedź. Interesują mnie także konkretne informacje o Politechnice Wrocławskiej. A ten błąd, wkradł się niestety, z powodu pośpiechu 
|
PanKtos
|
Wysłany: 21.09.2006, 20:38:38
Tu macie link do strony z rankingiem, gdzie warto studiowac biotechnologie:
http://szkoly.wprost.pl/?e=39&c=45
Co jest na ostatnim miejscu??? Ten stan utrzymuje sie od wielu lat. Moim zdaniem zasluzenie.
|
venus
|
Wysłany: 22.09.2006, 17:34:32
hmm... A powiedz może na którym roku studenci biotechnologii mają do czynienia z tą biologia? Mnie interesuje biotechnologia,ale mimo to myślę nad przeniesieniem się w przyszłości(bo dopiero zaczynam:P) na technologię chemiczną. Ale póki co chcę zobaczyć jak będzie tutaj,może podpytać innych co studiować lepije i dopiero podjąć ostateczną decyzję
Pozdrawiam i życzę powodzenia na wojnie z biologia:D
|
karolina478
|
Wysłany: 22.09.2006, 20:10:06
Dziękuje za kolejną odpowiedz. Napisze tak: biologia aż tak mnie nie przestraszyła, bo mimo że chcę iść na politechnikę to bedę ją zdawać, bo bardzo lubie, ale cała reszta komentarza - bardzo. Szczególnie to, że student traktowany jest jak.. jak niewiadomo co.. A wydaje mi się, przynajmniej teraz, że jest to ważne. Zależy mi bardzo żeby iśc do Wrocławia (dosyć blisko mojego miasta, a pozatym dużo rodziny tam mam) i nie wiem czy nie lepiej , jeśli już ta biotechnologia, to na uniwersytecie.. Jednak rozum podpowiada (prespektywy pracy (które teoretycznie mają być)) by iśc na politechnikę, ale przecież nie pojdę na budownictwo..  czy aż tak jest źle? 
|
brychu
|
Wysłany: 22.09.2006, 23:46:28
Obraz studiów na PWr, jaki się jawi z posta PanaKtosia kilka postów wyżej, zaiste druzgocący. Szczerze mowiąc, najwyraźniej przebija z niego niechęć do przedmiotu "biologia" na tej uczelni i osoby egzaminatora, bo problemy z dziekanatem to na ogół sprawa wtórna do problemów z egzaminem. Z własnego doświadczenia wiem, że student, który otrzymał zaliczenie (lub jest w trakcie uzyskiwania - częściej  ) z przedmiotu, z którego jego umiejętności w samoocenie wypadają wyżej niż w ocenie egzaminatora, jest potężnie sfrustrowany. Ponieważ zdarzyło mi się poznać systemy nauczania na kilku uczelniach w Polsce i za granicami naszego pięknego kraju, to mogę zaryzykować twierdzenie, że wszystkie uczelnie są bardzo podobne - na każdej jest przynajmniej jedna taka osoba, która "złosliwie" układa egzaminy/kolokwia etc w ten sposób, żeby zaliczyła jak najmniejsza liczba osób. Może więcej pokory Panie i Panowie - czasami Wasz/nas poziom umiejętności nie przystaje po prostu do minimum wymagań egzaminacyjnych, a studia to nie przedszkole.
|
karolina478
|
Wysłany: 23.09.2006, 08:43:59
No to juz sama nie wiem. Na szczęście jestem dopiero w 2kl. więc mam przed sobą troszke czasu, jestem tez w klasie mat-fiz dlatego myslalam o politechnice, a ze najbardziej lubie biologie to o biotechnologi.. Ale teraz to nie wiem co myślec.
To że w Polsce nie ma pracy to się domyślam, mnie i tak interesuje praca za granicą (tzn. bardzo bym chciała) (szczegółnie w Irlandi, bo wystarczyło, że byłam tam raz, i chce wracac:)). Zreszta po jakich teraz studiach ma się taka prace jaką się chce:((
Mimo tego,że mam dużo czasu do wyboru (teoretycznie), to i tak już warto byłoby wiedziec, gdzie iśc i co potem robic.. A to, że nie wiem juz nic, jest przerażające. Mam nadzieje, że doczekam się tutaj też jakiejs pozytywnej opini..
|
PanKtos
|
Wysłany: 23.09.2006, 10:02:08
Co jest na ostatnim miejscu??? Ten stan utrzymuje sie od wielu lat. Moim zdaniem zasluzenie.
|
Admin BioTechnolog.pl

|
Wysłany: 24.09.2006, 23:19:39
PanieKtos, po co Pan wkleja tego samego posta w jednym temacie co chwilę?
pousuwane...
|
mikroos
Dołączył: 08 Cze 2006 Posty: 1028 Skąd: Szczecin / UM Poznań Studia: Biotechnologia UM Poznań
|
Wysłany: 24.09.2006, 23:40:54
PanKtos napisał:
LOL! AR w Szczecinie na miejscu 5.? przeciez ledwie zdobyli akredytacje! nie mowie, ze z tego powodu to najgorsza uczelnia w kraju, no ale badzmy powazni...
|