Twój login
Twoje hasło

Gdzie studiujesz?
Komentarze studiów biotechnologicznych.
Skomentuj swoją biotechnologię ;o)

Partia polityczna biotechnologów

Idź do strony 1, 2  Następny
WydrukujDo druku  !!! 
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » 'Przedstaw się' i Pogaduszki
Autor Wiadomość
andriey

Studia: jestem absolwentem biotechnologii

andriey
Wysłany: 12.09.2006, 11:43:14

Znów w naszym kraju zaczyna sie kampania przedwyborcza i jak zawsze żadna partia nie dba o nasze interesy , a podobno jest nas coraz więcej. Może sami coś stworzymy?

Jakiś pomysł na nazwę i program??

Mogą być mocno absurdalne:)
the gosiaczek

Studia: Biotechnologia UMCS Lublin

the gosiaczek
Wysłany: 12.09.2006, 14:00:27

....eee, niezły pomysł!!! Partię nazwalibyśmy 'KLON'....wystarczy, że obsadzimy stanowisko prezydenta, potem go sklonujemy....i zaczniemy budowę naszego IMPERIUM!!!

tylko zaraz??? to już było w jakieś nędznej bajce....niejacy Polacy, ludy znad Wisły, żyjący z dala od cywilizacji właśnie testują ten szelmowski plan....;D
Lucky

Studia: Biotechnologia AR Kraków

Lucky
Wysłany: 14.09.2006, 20:34:39

Hmm naprawdę niezły pomysł... Ale spójrz na to z innej strony. Partia polityczna nie może reprezentować interesow tylko jednej grupy społecznej, bo po prostu lud jej nie wybierze Wink
Organizacja taka musi zawierać w swoich szeregach ludzi wysoce kompetentnych i wykwalifikowanych w wielu dziedzinach, takich jak: prawo, polityka, gospodarka, NAUKA, ekonomia, stosunki międzynarodowe itd. Inicjatywa świetna, ale plan trzeba dopracować Smile
A może powinniśmy "zestrzelić myśl w jedno ognisko" ze Stowarzyszeniem Racjonalistów?
Skądinąd powstała ponoć partia piętnująca zabobon i zacofanie, a nazywa się RACJA ( nie ma ona nic wspólnego z wyżej wymienionym SR). To taka wyborcza alternatywa, na którą nikt nie głosuje, nie wiedzieć czemu.

pozdrowionka Smile
mikroos

Studia: Biotechnologia UM Poznań

mikroos
Wysłany: 14.09.2006, 20:54:45

racja? sorry, to chyba parodia partii politycznej co najwyzej.

a pomysl szczerze mowiac kompletnie do mnie nie trafia Wink taka inicjatywa jest z gory skazana na niepowodzenie, tak samo jak wszelkie propozcje z Zachodu, jak partie powstajace tylko po to, aby probowac stworzyc w parlamencie lobby np. na korzysc legalizacji marihuany. duzo bardziej konstruktywna bylaby organizacja pozarzadowa lub grupa lobbingowa na rzecz biotechnologii - duzo latwiej wtedy osiagnac cele, bo "jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego", a w podanym przeze mnie przypadku dzialania bylyby przynajmniej skoncentrowane. zreszta zawsze mozesz sie zapisac do dowolnej bliskiej Twojemu sercu partii i w jej ramach lobbowac na rzecz biotechnologii/inzynierii genetyzcnej itp., z czasem przy dobrych wynikach moglbys awansowac wyzej w partii i miec coraz wiekszy wplyw na jej kierunek polityzcny.

pzdr :]
Lucky

Lucky
Wysłany: 14.09.2006, 22:06:07

Po prostu słyszałam o takiej partii i z tego co mi wiadomo miała ona realizować dosyć konkretny program, ale ostatnio nic się o niej nie mówi. Oczywiście nikogo nie namawiam do głosowania na tę partię, bo jak wiadomo nawet najlepsze idee można wypaczyć, a w naszej rzeczywistości politycy potrafią wszystko...

Napisałeś: "zawsze mozesz sie zapisac do dowolnej bliskiej Twojemu sercu partii "

Sory, ale jak ktoś zna taką partię to jest szczęśliwym człowiekiem. Tylko pozazdrościć.
mikroos

mikroos
Wysłany: 14.09.2006, 22:20:48

nawet jesli takiej partii nie ma (tu poprawka: nigdy nie jest idealnie, zawsze jest cos, co chcialoby sie zmienic w danej partii - wlasnie po to sie do niej wstepuje, prawda? chyba nie mialoby to sensu, gdyby juz byla doskonala) , to czemu jej nie zalozyc, albo chociaz stowarzyszenia rejestrowanego lub org. pozarzadowej? nawet przez internet da sie takie organizacje prowadzic, wiem bo przez ponad dwa lata tak dzialalem (w zupelnie innej dziedzinie) i troszke osiagnelismy.
Lucky

Lucky
Wysłany: 15.09.2006, 11:05:18

Niektórzy wstępują z innych, niecnych powodów...
Ale ciekawe jest to, co piszesz. Mogę się dowiedzieć w jakiej dziedzinie działałeś?
Hmm... swoją drogą zastanawiam się, czy taka organizacja internetowa jest w stanie cokolwiek zwojować.
andriey

andriey
Wysłany: 15.09.2006, 11:36:32

Nad stowarzyszeniem lub organizacją można by tak poważnie pomyśleć!! Na jednym ze zjazdów ASSB w łodzi był nawet taki pomysł aby powołać Stowarzyszenie biotechnologów mające za zadanie integracje środowiska, wymianę informacji i szeroko pojęte propagowanie biotechnologii. Taka organizacja powinna zrzesza nie tylko studentów ale i absolwentów btch.
mikroos

mikroos
Wysłany: 15.09.2006, 13:08:43

Lucky napisał:

Mogę się dowiedzieć w jakiej dziedzinie działałeś?
Hmm... swoją drogą zastanawiam się, czy taka organizacja internetowa jest w stanie cokolwiek zwojować.

zajmowalem sie promocja sztuki niezaleznej. dzis dzialamy nieco slabiej, ja osobiscie jestem teraz niestety bardziej z boku (brak czasu). ile udalo sie zwojowac przez net? zorganizowac dwie wystawy polowe dla okolo 15000 osob kazda, dystrybucje materialow promocyjnych, dwie skladanki na cd (kazda z prezentacja obrazow i muzyki), zorganizowanie paru mniejszych wystaw przy okazji koncertow... jak widac mozna przez net cos zorganizowac Wink
Lucky

Lucky
Wysłany: 15.09.2006, 18:16:07

To bardzo fajnie, że teraz "zwykły" obywatel może się zaangażować w inicjatywy tego rodzaju. Internet to jednak fajna rzecz Smile
Mikroos gratuluję inicjatywy!
Souichi_Tomoe

Studia: studiuję inny kierunek niż biotechnologia

Souichi_Tomoe
Wysłany: 18.10.2006, 13:30:21

Oj, przydałby się w rządzie ktoś, czyja edukacja biologiczna nie zakończyła się na poziomie przedszkola... Może mniej tych durnych zakazów by było... Rolling Eyes
mikroos

mikroos
Wysłany: 18.10.2006, 13:55:02

Souichi_Tomoe napisał:

Oj, przydałby się w rządzie ktoś, czyja edukacja biologiczna nie zakończyła się na poziomie przedszkola...

no wlasnie... to przykre, ze nasz najwiekszy skarb z dziedziny biologii, Maciej Giertych, ktory nareszcie poznal i oglosil swiatu jedyna prawdziwa prawde o powstawaniu gatunkow, wyjechal do Brukseli Sad

Laughing Twisted Evil
andriey

andriey
Wysłany: 19.10.2006, 09:51:43

Są jeszcze inne ,,prawdy", które należy przywrócić do życia

1) wszelkie mikroby i szkodniki - robactwo, gryzonie itp, powstają z brudu - samorództwo

2) czy koś widział kiedyś wirusy lub bakterie bez użycia mikroskopu itp?? wniosek wszystko to co widać pod mikroskopem to artefakty - nie ma bakterii i wirusów - choroby to poprostu wpływ złych duchówSmile

ok kończe idę łyknąć kilka homeopatów a potem poszukam jakiegoś czakramu lub sobie świece w ucho wsadze bom coś z sił opadł jak czytam co sławetny ród G wymyśla.Smile

Miłego dnia i uważajcie na gnomy i strzygi bo coś sie jesienią rozbestwiłySmile
kizia_pajk

kizia_pajk
Wysłany: 17.02.2007, 12:24:42

ja mysle ze ta partia to troche dziwny pomysl! mysle ze raczej chodzi tu o przekonanie ludzi do nas i przekonanie spoleczenstwa ze nie robimy nic zlego i nie jestesmy szalencami oprodukujacymi rzesze frankensztajnow!

dobrze by bylo zorganizowac ogolno krajowy dzien biotechnologi ale taki w ktorym to my studenci staniemy z ulotkami i bedziemy opowiadac o biotechnologi! i mysle ze jesli wladza (pan giertych tp) zobacza ze dbamy o woje interesy i przekonujemy spoleczenstwo zaczna sie z nami liczyc!

mozna tez zalozyc stowarzyszenie choc jest juz zwiazwk polskich biotechnologow ktorzy zajmuja sie prawnymi wymyslami naszego kraju

nie wiem czy wiecie ale natknelam sie ze w polsce wogole nie mozna tworzyc GMO to bylo jakies rozporzadzenie czy ustawa i wedlug niej powinni nas wszystkich pozamykac! wiec bujcie sie niewiadomo kiedy pan Giertych otworzy wiezienia dla biotechnologow Surprised
Advancer

Advancer
Wysłany: 17.02.2007, 12:42:38

kizia po co te wykrzykniki..po pięćdziesiąt w każdym poście! !! !!! !! !

kizia skoto piszesz licencjat, to pewnie korzystas z worda, skoro korzystasz z worda to pewnie masz właczone sprawdzanie pisowni. Pisz posty w wordzie, potem wklejaj je tu na forum. Aż mnie glowa zaczęła boleć od tych ortografów.

ustawa wg. której powinni nas pozamykać? To dlaczego jescze tego nie zrobili. Jeśli ustawa została opublikowana w dzienniku ustaw (tak wnosze z Twojej wypowiedzi) to już obowiązuje. Czy może jeszcze mnie nie znaleźli?

kizia biotechnologia to nie tylko GMO. Wcale nie trzeba modyfikowac organizmów żeby zajmować się biotechnologią, odsyłam do definicji biotechnologii
Odpowiedz  Forum BioTechnolog.pl » 'Przedstaw się' i Pogaduszki
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do:  
Copyright © 2004-2007 BioTechnolog.pl. Powered by phpBB © phpBB Group.